Καμίλα – Κέιτ Μίντλεντον: Οι δύο κοινές θνητές που ενώθηκαν απέναντι στη «φίρμα» και έγιναν φίλες 

Οταν το 2011 η Waity Katie ετοιμαζόταν να παντρευτεί τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, η Καμίλα την πήρε υπό την προστασία της και της έμαθε πως να γίνει «γαλαζοαίματη της πρώτης γραμμής»

Μετά από χρόνια αναμονής και ανελέητων επιθέσεων από το παλάτι και τον βρετανικό Τύπο, η κοινή θνητή, αν και ευγενικής καταγωγής, Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς παντρεύτηκε τον πρίγκιπα τότε Κάρολο στις 8 Απριλίου 2005. Η βασίλισσα Ελισάβετ είχε δώσει την πολυπόθητη άδεια αν και όταν είχε  γνωρίσει την Καμίλα ως επίσημη σύντροφος του Καρόλου  - καθώς αυτή μετακόμισε στο παλάτι - η Ελισάβετ φέρεται να είπε στον μεγαλύτερο γιο της: «Δεν θέλω να έχω καμία σχέση μαζί της».

Η Καμίλα ήξερε πολύ καλά τι σήμαινε να είσαι «νεοφερμένη» στην βασιλική οικογένεια και φρόντισε να βοηθήσει, όταν ήρθε η ώρα, μία άλλη κοινή θνητή που ετοιμαζόταν να κάνει βασιλικό γάμο: την Κέιτ Μίντλεντον

κεητ καμιλα

Επίσης, καταλάβαινε την δύσκολη θέση της Κέιτ και τις επιθέσεις που εξαπέλυε εναντίον της ο βρετανικός σκανδαλοθηρικός Τύπος, όταν την χαρακτήριζε Waity Katie.

Σύμφωνα με την Daily Mail, το 2011 όταν η πριγκίπισσα της Ουαλίας ετοιμαζόταν να παντρευτεί τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, η Καμίλα (που είχε πλέον τον τίτλο Δούκισσα της Κορνουάλης) πήρε την νεαρή Κέιτ υπό την προστασία της και της έμαθε πως να γίνει «γαλαζοαίματη της πρώτης γραμμής». 

Η Καμίλα βρισκόταν μόνη της με την μέλλουσα πριγκίπισσα και της έδινε συμβουλές για το πώς πρέπει να φέρεται ένα μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας.

Επίσης την βοήθησε πολύ με τις προετοιμασίες του γάμου – την συμβούλεψε ακόμα και να προσλάβει τις δικές της αισθητικούς για την μεγάλη μέρα – ενώ τη  προειδοποίησε ότι θα χρειαστεί δικό της προσωπικό και συγκεκριμένα μπάτλερ, οδηγό και οικονόμο.

Η Καμίλα και η Κέιτ ανέπτυξαν στενή σχέση και έγιναν φίλες  καθώς ήταν ίσες απέναντι στη… «φίρμα», όπως αποκαλείται η βρετανική βασιλική οικογένεια.

καμιλα κεητ

«Η Κέτι δεν ήξερε πώς να είναι μέλος της βασιλικής οικογένειας. Ήταν ξένη σε αυτό. Την κυνηγούσε ο Τύπος και η Καμίλα ήξερε πως νιώθει», είπε στο Κανάλι 5 η βασιλική συντάκτρια του περιοδικού Vanity Fair, Κέιτ Νίκολ. 

Η σημερινή βασίλισσα της Βρετανίας βοήθησε επίσης την νεαρή τότε πριγκίπισσα να μάθει πώς να αντιμετωπίζει πιο «αγχωτικά» μέλη της οικογένειας, όπως η πριγκίπισσα Αννα, και της έμαθε, για παράδειγμα, να εστιάζει στα πρόσωπα των εικονολήπτων που αναγνώριζε για να την κάνει να φαίνεται πιο άνετη στις φωτογραφίες.

καμιλα κεητ

Με τα χρόνια, η φιλία της Κέιτ με την Καμίλα δυνάμωσε και ο κόσμος την αναγνώρισε και άρχισε να συμπαθεί λίγο περισσότερο την Δούκισα της Κορνουάλης. 

Επίσης, στην πορεία αάλλαξε απέναντι στην νύφη της και η στάση της βασίλισσας.

Η Ελισάβετ και κάποια από τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, που ήταν ξεκάθαρα εναντίον της, αποδέχθηκαν την Καμίλα και σε αυτό βοήθησε η καλή σχέση που δημιούργησε εμ τη πριγκίπισσα Κάθριν και μελλοντική βασίλισσα της Βρετανίας.  

Πηγή: skai.gr