Charlize Theron‎: Οι καλύτερες ερμηνείες μίας ηθοποιού που δεν φοβάται να «τσαλακωθεί»

Σήμερα η Σαρλίζ Θερόν γιορτάζει τα 48 της χρόνια και εμείς θυμόμαστε τις 8 καλύτερες ερμηνείες της ηθοποιού «χαμαιλέοντα» που κάνει δικό της κάθε ρόλο που αναλαμβάνει  

Στις 7 Αυγούστου του 1975 γεννήθηκε η ταλαντούχα ηθοποιός, σκηνοθέτις και παραγωγός Σαρλίζ Θερόν, που έζησε μία περίεργη και δύσκολη ζωή, την οποία όμως ακολούθησε μία λαμπρή καριέρα.

Γεννήθηκε στην περιοχή Μπενόνι της Νότιας Αφρικής και ήταν μοναχοπαίδι που μεγάλωσε στη φάρμα των γονιών της. Τα δύσκολα παιδικά της χρόνια τα σημάδεψε ένα άκρως τραυματικό γεγονός. Η ζωή της έλαβε μία περίεργη τροπή στις 21 Ιουνίου 1991, όταν η μητέρα της σκότωσε τον πατέρα της, ο οποίος ήταν μέθυσος και βίαιος απέναντι τους, πυροβολώντας τον μπροστά σε εκείνη. Ο θάνατός του αποδόθηκε σε αυτοάμυνα και η μητέρα της δεν καταδικάστηκε ποτέ, όμως η εικόνα έμεινε χαραγμένη στην 16χρονη – τότε – Σαρλίζ.

Η Θερόν ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Εθνικό Καλλιτεχνικό Σχολείο του Γιοχάνεσμπουργκ και ασχολήθηκε με το μπαλέτο και παράλληλα με το μόντελινγκ. Στα δεκαέξι της, μετά την τραυματική εμπειρία της ζωής της, αποφάσισε να δώσει όλη της την προσοχή στη δουλειά και τις φιλοδοξίες της.

Το τέλος ενός ονείρου και η αρχή ενός άλλου

Μετά από αρκετή δουλειά κέρδισε ένα συμβόλαιο με πρακτορείο μοντέλων κι έτσι μετακόμισε με τη μητέρα της στο Μιλάνο, όπου έμεινε για έναν χρόνο κι ύστερα εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Αμερική, φοιτώντας στη σχολή Ballet Joffrey της Νέας Υόρκης. Εμπόδιο στο όνειρό της να γίνει μπαλαρίνα μπήκε ο σοβαρός της τραυματισμός στο γόνατο, που την ανάγκασε να εγκαταλείψει τον χορό και μαζί και το όνειρό της.

Το 1994, στεναχωρημένη που δεν μπορούσε πλέον να γίνει μπαλαρίνα, ταξίδεψε στο Λος Άντζελες έχοντας στα χέρια της ένα εισιτήριο χωρίς επιστροφή, το οποίο της είχε δώσει η μητέρα της, παροτρύνοντας την να ασχοληθεί με την υποκριτική, καθώς έβλεπε ένα μεγάλο ταλέντο στην κόρη της.

Κατά τους πρώτους μήνες εκεί, πήγε σε μια τράπεζα για να εξαργυρώσει μία επιταγή που της είχε στείλει η μητέρα της, όμως ο υπάλληλος δεν το έκανε, αφού η Σαρλίζ δεν είχε λογαριασμό στην τράπεζα. Αυτό την εξόργισε και την στεναχώρησε και όσο και αν τον παρακαλούσε μάταια, ο υπάλληλος δεν άλλαζε γνώμη. Σε αυτή την σκηνή έγινε μάρτυρας ο Τζον Κρόσμπι, κυνηγός ταλέντων, και βλέποντας και αυτός στην Σαρλίζ το ίδιο ταλέντο που είχε δει και η μητέρα της, της έδωσε την κάρτα του και της είπε χαρακτηριστικά «Δεν ξέρω τι ακριβώς κάνεις (ως δουλειά), αλλά εάν σε ενδιαφέρει η υποκριτική, ορίστε η κάρτα μου».

Με την καθοδήγησή του κατάφερε το 1995 να πάρει τον πρώτο της μικρό ρόλο στη ταινία τρόμου Children of the Corn III: Urban Harvest, ο οποίος προοικονομούσε μία μακρά και επιτυχημένη καριέρα.

Διαβάστε περισσότερα στο monopoli.gr