Σε ύφεση είναι η μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται από χθες το πρωί στη Ζάκυνθο, κοντά στα χωριά Κερί και Αγαλάς, όπως δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Υπαρχηγός της Πυροσβεστικής ο οποίος και βρίσκεται στο νησί.
  
Συγκεκριμένα, καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η μεγάλη πυρκαγιά με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να ενισχύονται κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ πλέον δεν απειλείται το χωριό Κερί, όπου οι φλόγες έφτασαν χθες και έκαψαν ένα σπίτι ενώ προξένησαν ζημιές σε αγροικίες και σε ένα τουριστικό κατάλυμα.

Η φωτιά σταμάτησε  να απειλεί το χωριό Κερί επιβεβαίωσε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο δήμαρχος Ζακύνθου Νικήτας Αρετάκης.

Το πύρινο μέτωπο εντούτοις δεν έχει οριοθετηθεί.

Τα χωριά  Κερί και Αγαλάς έχουν εκκενωθεί και οι κάτοικοί τους έχουν μεταφερθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο του νησιού.

Τη νύχτα και το πρωί υπήρχε άπνοια που βοήθησε το έργο των πυροσβεστών, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας επιχειρούν και τα εναέρια μέσα. Συνολικά, αυτήν τη στιγμή, μαζί με τις ενισχύσεις που έφτασαν στο νησί από όλη την Ελλάδα, επιχειρούν στην πυρκαγιά 171 πυροσβέστες με 52 οχήματα, δύο ομάδες ΜΕΤΠΕ, 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 2 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, ενώ συνδρομή παρέχουν 13 υδροφόρες και 5 μηχανήματα έργου της Περιφέρειας και του δήμου.
 
Σημειώνεται, ότι από χτες το βράδυ βρίσκεται στο νησί και ο γγ Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, με κλιμάκιο ειδικών της Γραμματείας, οι οποίοι συντονίζουν το έργο της κατάσβεσης μαζί με τους επικεφαλής της Πυροσβεστικής.

Λουτράκι
 

Η άλλη μεγάλη πυρκαγιά στο Λουτράκι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, βαίνει προς ύφεση, καθώς και εκεί δεν υπάρχει επί της ουσίας φλόγα, αλλά πολλές εστίες καπνού, πάνω στο βουνό, που αντιμετωπίζονται από τα πεζοπόρα τμήματα, κυρίως, και τα εναέρια μέσα.
 
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν τρία αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, καθώς και 169 πυροσβέστες με 24 οχήματα και 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ συνδράμουν εθελοντές, υδροφόρες και μηχανήματα της Περιφέρειας και των δήμων.

Πηγή: skai.gr