Χειροπέδες σε αστυνομικό για σωματεμπορία και βιασμό κατ’ εξακολούθηση

Η ΕΛ.ΑΣ εξέτασε καταγγελία γυναίκας η οποία υποστήριξε πως τουλάχιστον κατά την τελευταία διετία, ο αστυνομικός χρησιμοποιώντας απειλές καθώς και ψυχολογική και σωματική βία, προέβαινε συστηματικά στο βιασμό της και την εξέδιδε έναντι αμοιβής

Ρεπορταζ: Μάκης Συνοδινός

Χειροπέδες σε αστυνομικό φόρεσαν συναδελφοι του από την υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων για εμπορία ανθρώπων και βιασμό κατ’ εξακολούθηση.

Οι αδιάφθοροι της ΕΛΑΣ εξέτασαν καταγγελία γυναίκας η οποία υποστήριξε πως τουλάχιστον κατά την τελευταία διετία, ο αστυνομικός χρησιμοποιώντας απειλές καθώς και ψυχολογική και σωματική βία, προέβαινε συστηματικά στο βιασμό της, ενώ την εξέδιδε έναντι αμοιβής, παρακρατώντας για τον ίδιο χρηματικά ποσά.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο αστυνομικός εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του, καθώς και το γεγονός ότι εκτελούσε υπηρεσία στην ίδια περιοχή όπου δραστηριοποιούνταν η καταγγέλλουσα, αρχικά την προσέγγισε με το πρόσχημα της παροχής προστασίας, ενώ στη συνέχεια, στο πλαίσιο της μεταξύ τους συμβίωσης, απαιτούσε και αποσπούσε μέρος ή ολόκληρες τις εισπράξεις της.

Μάλιστα, για να επιτύχει το σκοπό του, είχε υποσχεθεί ότι θα την παντρευτεί, ώστε να εξασφαλίσει τη μόνιμη διαμονή της στην Ελλάδα.

Για τον τερματισμό της παράνομης δράσης του, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία ο αστυνομικός συνελήφθη αφού προηγουμένως είχε παραλάβει από την καταγγέλλουσα το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 500 ευρώ.

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συσκευή κινητού τηλεφώνου και το χρηματικό ποσό των 3.850 ευρώ, από τα οποία τα 500 ήταν τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα που ο κατηγορούμενος είχε κρύψει σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Πηγή: skai.gr