Βουλή: STOP στην αριστερόστροφη είσοδο από Βασιλίσσης Σοφίας μετά το τραγικό δυστύχημα

Της Ναντίν Χαρδαλιά
 
Στην απαγόρευση αριστερόστροφης εισόδου στη Βουλή για όσους κινούνται στην κάθοδο της Βασιλίσσης Σοφίας, παρουσία ή μη τροχονόμου, προχώρησε από σήμερα η Βουλή για το σύνολο υπουργών και βουλευτών, μετά το τροχαίο δυστύχημα με θύμα τον 23χρονο Ιάσωνα, που συγκλόνισε το πανελλήνιο και μέχρι να ληφθεί επισήμως απόφαση για την τοποθέτηση φαναριού.
 
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βουλής, εχθές η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής απέστειλε έγγραφο στην Περιφέρεια Αττικής, εισηγούμενη για πρώτη φορά  την τοποθέτηση αριστερόστροφων σηματοδοτών στη Βασιλίσσης Σοφίας με παράλληλη διαμόρφωση τμήματος της αριστερής λωρίδας (σ.σ. νησίδα), προκειμένου να διευκολύνονται τα οχήματα που θέλουν να στρίψουν αριστερά προς το Μέγαρο της Βουλής.
 
Είναι η πρώτη φορά που υπάρχει θετική εισήγηση και τεκμηρίωση από την Τροχαία υπέρ της εγκατάστασης φωτεινού σηματοδότη στο σημείο, καθώς τα σχετικά αιτήματα της Βουλής το 2012 και 2014 προς την Περιφέρεια είχαν απορριφθεί ενώ ανάλογο το 2020 προς την Τροχαία δεν είχε απαντηθεί.
 
Η ιδέα τοποθέτησης φαναριού και νησίδας στο συγκεκριμένο σημείο πάντως θεωρείται πολύ πιθανό να προκαλέσει εκνευρισμό στην κοινωνία, αφενός μεν λόγω της αναμενόμενης πρόκλησης κυκλοφοριακού χάους στο κέντρο της Αθήνας, αφετέρου δε γιατί προκρίνεται ως ιδανική αγνοώντας την κοινή λογική και το αυτονόητο, που θα μπορούσε να είναι η απαγόρευση αριστερόστροφης εισόδου για βουλευτές και υπουργούς με ή χωρίς τροχονόμο, αφού θα μπορούσαν κάλλιστα να κάνουν έναν μικρό κύκλο προκειμένου να εισέλθουν κανονικά από την άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας είτε ευθεία από την Ακαδημίας. Μοναδική εξαίρεση θα μπορούσαν να αποτελέσουν Πρωθυπουργός, Πρόεδρος της Δημοκρατίας και αρχηγοί κομμάτων με ρύθμιση της κυκλοφορίας από αστυνομικό της Βουλής. Πολλοί άλλωστε σχολιάζουν ήδη ότι η Βουλή προτιμά την τοποθέτηση φαναριού προκειμένου να μην «ξεβολευτεί» κανείς.
 
Έρευνα για τη διαρροή βίντεο του τροχαίου

 
Την ίδια ώρα, έρευνα για τη διαρροή στον τύπο βίντεο που απεικονίζει τη στιγμή του τροχαίου μπροστά στη Βουλή, έχει διαταχθεί στη Βουλή, προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες, καθώς κοινοβουλευτικές πηγές εκτιμούν ότι πρόκειται για υποκλοπή που έγινε εντός του Κοινοβουλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το γεγονός αυτό ταυτοποιείται από τη συσκευή από την οποία παίζει το υλικό και φαίνεται να πρόκειται για οθόνες της ΥΑΒΕ (Υπηρεσία Ασφαλείας Βουλής Ελλήνων).
 

Πηγή: skai.gr