Θωρακίζουν τα σύνορά τους Ελλάδα και Βουλγαρία – Επίσκεψη Θεοδωρικάκου στη Σόφια

Θωρακίζουν τα σύνορά τους Ελλάδα και Βουλγαρία – Επίσκεψη Θεοδωρικάκου στη Σόφια

Θωρακίζουν τα σύνορά τους Ελλάδα και Βουλγαρία. Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Θεοδωρικάκος επισκέφτηκε σήμερα Τρίτη την Βουλγαρία μετά από επίσημη πρόσκληση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και Υπουργού Εσωτερικών Μπόικο Ράσκοφ.

Οι δύο Υπουργοί συμφώνησαν για την περαιτέρω ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας μέσω της ενισχυμένης ανταλλαγής πληροφοριών, της κοινής δράσης κατά όλων των μορφών διασυνοριακού εγκλήματος και της διεθνούς τρομοκρατίας, ιδίως στη λεγόμενη «Βαλκανική Οδό». Επίσης, συζήτησαν θέματα εκπαίδευσης αστυνομικών και τις κοινές ενέργειες που αναλαμβάνουν οι δύο χώρες για την προστασία των συνόρων τους, που αποτελούν και εξωτερικά σύνορα της ΕΕ.

Οι δύο Υπουργοί τόνισαν ότι Ελλάδα και Βουλγαρία θα συνεχίσουν να εργάζονται από κοινού για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των δικτύων λαθρεμπορίας μεταναστών και την πρόληψη των παράνομων διελεύσεων στα σύνορα.

Σημειώνεται ότι οι βουλγαρικές αρχές έχουν τεθεί σε συναγερμό στα βουλγαροτουρκικά σύνορα, καθώς αυξάνονται οι μεταναστευτικές ροές. Οι βουλγαρικές αρχές συνέλαβαν πάνω από 6.500 παράτυπους μετανάστες. 

Πηγή: skai.gr