Συνελήφθη ο φυγόποινος «πατήρ Κλεομένης»

Στο σπίτι του παππού του, στον Ταΰγετο, συνελήφθη ο αυτοαποκαλούμενος «πατήρ» Κλεομένης, που παρέμενε άφαντος για 1,5 χρόνο, μετά την ερήμην καταδίκη του για τους βανδαλισμούς στο μνημείο των Λαρισαίων Εβραίων μαρτύρων του Ολοκαυτώματος, το καλοκαίρι του 2017.

Ο ρασοφόρος συνελήφθη στον Άνω Μαχαλά της Αλαγονίας ενώ για αρκετές ώρες αρνούνταν να παραδοθεί. Τελικά πείστηκε από εισαγγελικό λειτουργό και ακολούθησε τους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες στον Ταΰγετο συμβίωνε με ακολούθους. Ωστόσο, ενώ ίδιος δηλώνει μοναχός, η Ιερά Σύνοδος έχει ξεκαθαρίσει ότι το συγκεκριμένο άτομο δεν έχει καμία σχέση με την Εκκλησία.

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας είχε καταδικάσει τον «Κλεομένη» σε φυλάκιση 18 μηνών και χρηματική ποινή 7.500 ευρώ για δημόσια υποκίνηση μίσους κατ’ εξακολούθηση και συγκρότηση ένωσης προσώπων που επιδιώκει συστηματικά την τέλεση πράξεων δημόσιας υποκίνησης μίσους.

Αιτία ήταν ότι είχε αναρτήσει βίντεο στο Διαδίκτυο, στο οποίο εμφανιζόταν να βεβηλώνει το μνημείο πετώντας αυγά και φτύνοντας προς το μέρος του, ενώ ταυτόχρονα έβριζε τους Εβραίους. 
 

Πηγή: skai.gr