Το κεφάλι του παλιού Καρνάβαλου Πάτρας πήγε... συγκέντρωση στο Σύνταγμα - Δείτε φωτογραφίες

Σε εξέλιξη διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας από το ΠΑΜΕ και φορείς της Πάτρας μετά από κάλεσμα της δημοτικής αρχής και του δημάρχου Κώστα Πελετίδη.

Οι διαδηλωτές έφεραν μέχρι το Σύνταγμα το … κεφάλι του παλαιού καρνάβαλου της Πάτρας.

«Ξέρουμε ότι αν δεν παλέψουμε για τη ζωή, τη δουλειά και τα δικαιώματά μας, δεν έχουμε μέλλον εμείς και τα παιδιά μας. Ξέρουμε, ότι οι κυρίαρχοι του πλούτου, που ζουν από την εργασία του λαού, δε θέλουν να «κουνιέται φύλλο» και αυτό φροντίζουν να το υλοποιούν τα στηρίγματά τους, οι πολιτικές δυνάμεις που υπηρετούν», δήλωσε ο δήμαρχος Πατραίων.

Ο κ. Πελετίδης είπε ότι ο λαός «δεν ανέχεται άλλο τις συνέπειες μιας πολιτικής που τον καταστρέφει», αναφέροντας στη συνέχεια «δεν μπορούμε να συνηθίσουμε τους χιλιάδες νεκρούς από την πανδημία. Η ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας είναι μονόδρομος. Χρειάζεται κατάργηση της εμπορευματοποίησης της Υγείας, να υπάρχει πρόσβαση, παροχή υπηρεσιών δωρεάν σ' όλο το λαό».

Στη συγκέντρωση συμμετείχε και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Η πραγματική μομφή σε κάθε αντιλαϊκή πολιτική δεν δίνεται μέσα στη Βουλή αυτήν τη στιγμή από την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, δίνεται εδώ στους δρόμους του αγώνα από το λαό της Αθήνας, της Αττικής, της Πάτρας, που διεκδικούν τα αυτονόητα. Εδώ είναι το ΚΚΕ, μαζί με εκατοντάδες αγωνιστικά εργατικά σωματεία κι άλλους μαζικούς φορείς, απόντες είναι όλοι οι άλλοι για μία ακόμη φορά» δήλωσε κ.  Κουτσούμπας.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας με τον Κώστα Πελετίδη.

Κλειστή είναι αυτή την ώρα η λεωφόρος Αμαλίας και η λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της οδού Σέκκερη.

Δείτε όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr