Στον εισαγγελέα για τις συμπλοκές στην Τούμπα

Στον εισαγγελέα θα οδηγηθούν τη Δευτέρα οκτώ άτομα τα οποία συνελήφθησαν έξω από το γήπεδο της Τούμπας στη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν πριν και μετά τη λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα της Κυριακής μεταξύ ΠΑΟΚ και ΟΣΦΠ.

Όπως ανακοίνωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης οι συλληφθέντες κατηγορούνται ότι έριξαν πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών οι οποίοι απάντησαν με ρίψη χημικών στην προσπάθειά τους να τους αναχαιτίσουν.

Επίσης, στη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν οκτώ αστυνομικοί από τους οποίους ο ένας παρέμεινε για νοσηλεία στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο, ενώ έγιναν και 20 περίπου προσαγωγές ατόμων στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν κυρίως έξω από τις θύρες 1 και 4 του γηπέδου, στις οδούς Κλεάνθους, Γρ. Λαμπράκη, αλλά και σε άλλους δρόμους κατά την άφιξη της αποστολής του Ολυμπιακού, αλλά και μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης. Σύμφωνα με την αστυνομία άγνωστοι οπαδοί έριξαν πέτρες και προκάλεσαν ζημίες σε επτά περιπολικά και άλλα υπηρεσιακά οχήματα, ενώ η ένταση που επικράτησε σ΄ολόκληρη την περιοχή γύρω από το γήπεδο της Τούμπας εκτονώθηκε αργά το βράδυ με την αποχώρηση της αποστολής του Ολυμπιακού.
Πηγή: skai.gr