Στο τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων 11 εμπλεκόμενοι στο παραδικαστικό κύκλωμα

Να παραπεμφούν στο τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων 11 άτομα που περιέχονται στη δικογραφία Καλούση προτείνει ο εισαγγελέας Εφετών Κυριάκος Καρούτσος.
Μεταξύ αυτών ο πρώην πρόεδρος πρωτοδικών Ευάγγελος Καλούσης, η πρώην ανακρίτρια Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια και ο συζυγός της Θωμάς Αμουριανός, οι δικηγόροι Γιώργος Νικολακόπολους και Σάκης Κεχαγιόγλου και οι επιχειρηματίες Σωτήρης Κρητικός και Ευστράτιος Βαλυράκης.
Τα αδικήματα για τα οποία ζητείται να παραπεμφθούν αφορούν δωροδοκία, ξέπλυμα βρώμικού χρήματος, κατάχρηση εξουσίας, συνέργεια σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος και παράβαση καθήκοντος.
Ο εισαγγελικός λειτουργός ζητεί να διαχωριστεί η δικογραφία της Κωνσταντίνας Μπουρμπούλια και να συνεχιστεί η ανάκριση για τις δραστηριότητες της στην υποθέση του χρηματιστηρίου.
Ζητεί επίσης να αντικατασταθεί η προσωρινή κράτηση του Γιώργου Νικολακόπουλου αφού καταβάλλει εγγύηση ύψους 50 χιλιάδων ευρώ και με την υποχρέωση να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του μία φορά το μήνα.
Λόγω των πολύπλοκων ανακριτικών πράξεων που συνεχίζονται ο κ. Καρούτσος δεν τοποθετείται επί της δικογραφίας που αφορά στον ανεξάρτητο βουλευτή Πέτρο Μαντούβαλο, στον επιχειρηματία Ιωάννη Μπολέτση, στο συνεργάτη του κ. Μαντούβαλου Χρήστο Χατζηπαναγιώτου και στον πρώην προϊστάμενο Πρωτοδικείου Νεκτάριο Βαζαίο.
Στο μεταξύ, εκτός δικαστικού σώματος τέθηκε με κατά πλειοψηφία απόφαση της ολομέλειας του Αρείου Πάγου ο πρωτοδίκης Παναγιώτης Μαρκάκης ενώ επικυρώθηκε για δεύτερη φορά η απόλυση της πρωτοδίκη Αννας Κοροβέση, η οποία κατηγορείται για εμπλοκή της στο παραδικαστικό κύκλωμα.
Ο κ. Μαρκάκης απολύθηκε λόγω ανεπάρκειας, η οποία οφείλεται σε μεγάλη καθυστέρηση έκδοσης δικαστικών αποφάσεων.
Διαγραφή και προσωρινή παύση σε δικηγόρους των Αθηνών
Με αποφάσεις του Ανωτάτου Πειθαρχικού Συμβουλίου των Δικηγόρων (πρόεδρος, ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ρ. Κεδίκογλου) διαγράφηκαν οριστικά από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών οι δικηγόροι Χ. Χαρλαύτης και Αικατερίνη Ρούτση, για συμπεριφορά που απάδει του δικηγορικού επαγγέλματος, για παραβάσεις του Κώδικα Δικηγόρων και του Κώδικα Δεοντολογίας των δικηγόρων.
Στον δικηγόρο Β. Ταουξή επιβλήθηκε η ποινή της επίπληξης για τηλεοπτικές εμφανίσεις του, ενώ απορρίφθηκε το αίτημα του πρώην δικηγόρου Φ. Δαμόφλη για ακύρωση της διαγραφής του από τον ΔΣΑ.
Εύα Καραμανώλη
Πηγή: skai.gr