Σουρβίνος σε ΣΚΑΪ 100,3 για μεταλλάξεις: Κάθε εβδομάδα θα επαναξιολογούμε όλα τα μέτρα

Τα πάντα αξιολογούνται ανά εβδομάδα στην επιτροπή, αν δούμε κάτι ανησυχητικό με αυξημένη μεταδοτικότητα λόγω των μεταλλάξεων, θα λάβουμε όλα τα απαιτούμενα μέτρα. Οπως τόνισε θα πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοι και να τηρούμε ευλάβεια τα μετρα προσωπικής προστασίας,δήλωσε στο ραδιόφωνο του  ΣΚΑΪ 100,3 ο καθηγητής Κλινικής Ιολογίας του πανεπιστημίου της Κρήτης, Γιώργος Σουρβίνος.

Όπως δήλωσε ο κ. Σουρβίνος υπάρχει ένας διεθνής προβληματισμός, για τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού και πλέον έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την χαρταγρόφηση των μεταλλάξεων του κορωνοϊου που έχουμε στη χώρα μας. Οπως σημείωσε εκτός από την Αθήνα και Κρήτη εξετάζονται και δείγματα μοριακών τεστ και απο άλλες πόλεις για να διαπιστωθεί, αν υπάρχουν νοσούντες και σε άλλες πόλεις.

Σύμφωνα με τον καθηγητή η ιχνηλάτηση για να εντοπιστούν τα ορφανά κρούσματα συνεχίζεται, ενώ σημείωσε ότι μέχρι στιγμής έχει εντοπιστέι μόνο η μετάλλαξη της Μεγάλης Βρετανίας στη χώρα μας και όχι οι μεταλλάξεις της Δανίας κατης Νότιας Αφρικής που χαρακτηρίζονται πιο επικίνδυνες.

 

Πηγή: skai.gr