Σεισμός 5,1 Ρίχτερ ΝΑ της Ρόδου - Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ στον ΣΚΑΪ

Σεισμός μεγέθους 5,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 7.44 το πρωί στη Ρόδο με επίκεντρο θαλάσσιο χώρο 37 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του νησιού. Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου η σεισμική δόνηση είχε εστιακό βάθος 16,8 χιλιομέτρων. Mέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και Πρόεδρος του τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας τόνισε ότι ο σεισμός έγινε έντονα αισθητός στην πόλη της Ρόδου και στη γύρω περιοχή από τους κατοίκους και τους τουρίστες.


«Ο σεισμός εντοπίζεται στο βόρειο τμήμα ενός τεκτονικού βυθίσματος ανατολικά της Ρόδου προς την Τουρκία που φθάνει τα 4 χιλιόμετρα. Αυτό το βύθισμα έδωσε το σημερινό σεισμό, και στο νότιο τμήμα έδωσε ένα σεισμό 5,2 βαθμών προ μηνός περίπου, αλλά οι σεισμοί δεν συνδέονται σε καμία περίπτωση με το ρήγμα της Ανατολίας» διευκρίνισε. 

Ο κ. Λέκκας σημείωσε ότι θα υπάρξουν μετασεισμοί 4,7 - 4,6 βαθμών, κάτι που κρίνεται φυσιολογικό και δεν είναι ανησυχητικό. 
 

 

Πηγή: skai.gr