Σε φυλάκιση 18 μηνών καταδικάστηκε ο φοιτητής που χτύπησε τον Άγγελο Συρίγο

Σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών καταδικάστηκε ο φοιτητής της φιλοσοφικής για την επίθεση σε βάρος του καθηγητή Άγγελου Συρίγου στον προαύλιο χώρο του Παντείου Πανεπιστημίου, τον Φεβρουάριο του 2017.

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε αναστολή στον κατηγορούμενο, ωστόσο η ποινή είναι εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ ημερησίως.

Ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του όπως κατηγορείται όμως ζήτησε τη χορήγηση αναστολής. Ωστόσο, η πρόταση απορρίφθηκε από τον πρόεδρο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου, «λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της υπόθεσης και της φύσης του κατηγορούμενου».

Ο ακαδημαϊκός κατέθεσε στο δικαστήριο πώς έγινε το περιστατικό: «Βγαίνοντας από τη σχολή, είδα έναν νεαρό να βάφει τον τοίχο με σπρέι. Τον ρώτησα γιατί το κάνει αυτό και με ρώτησε ‘τι σε νοιάζει εσένα, δικός σου είναι;’.

«Στην αρχή συζητούσαμε ήρεμα» είπε ο κ. Συρίγος. «Μετά πλησίασαν άλλα δύο άτομα, κι ο ένας μου είπε να φύγω. Ο νυν κατηγορούμενος ήταν από τα δεξιά μου. Δέχτηκα σπρώξιμο από τον φίλο του, και μετά ένιωσα ένα δυνατό χτύπημα με το σπρέι από τη δεξιά μεριά. Ο κατηγορούμενος κατάφερε το χτύπημα, είναι εκ των πραγμάτων βέβαιο. Στη συνέχεια με χτύπησαν και οι τρεις με κλωτσιές στο κεφάλι».

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε πως δεν ήταν καν παρών στο περιστατικό. «Είχα απλά δανείσει τη μηχανή μου στο συγκάτοικό μου (σ.σ ο άλλος δράστης, που έχει ήδη καταδικαστεί) και εξαιτίας αυτού του λόγου ενεπλάκην στην υπόθεση […] Τέτοιες πράξεις δεν ταιριάζουν στο ήθος μου. Εκείνη την ημέρα είχα γαστρεντερίτιδα και δεν βγήκα από το σπίτι μου. Δεν ξέρω τον κ. Συρίγο και δεν έχω καμία σχέση με την Πάντειο».

Ωστόσο ο κ. Συρίγος αναγνώρισε ανεπιφύλακτα τον κατηγορούμενο ως τον έναν από τους τρεις δράστες της επίθεσης.

Η εισαγγελέας ανέφερε πως η αναγνώριση από τον κ. Συρίγο αποδεικνύει την ενοχή του κατηγορουμένου. «Όπως και η μοτοσυκλέτα του που βρέθηκε εκεί. Το επικίνδυνο της σωματικής βλάβης προκύπτει από την αριθμητική υπέροχη, το χτύπημα με αντικείμενο, τις κλωτσιές σε ευαίσθητα σημεία του σώματος».

Για την ίδια υπόθεση έχει ήδη καταδικαστεί ένα ακόμη άτομο που είχε συλληφθεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου, σε 12 μήνες με αναστολή, ενώ άγνωστος παραμένει ο τρίτος δράστης του ξυλοδαρμού.
Πηγή: skai.gr - Δημήτρης Δαμιανός