Ρογκ: «Οι υποσχέσεις τηρήθηκαν»

«Αναθέτοντας τους Αγώνες στην Αθήνα η ΔΟΕ θέλησε να επιστρέψουν στις ρίζες τους και ταυτόχρονα να τιμήσει τη χώρα που τους ίδρυσε», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ζακ Ρογκ κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης της 116ης συνόδου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, στο Μέγαρο Μουσικής.
«Παρά το γεγονός ότι δεν επαναφέραμε το θρησκευτικό χαρακτήρα των Ολυμπιακών Αγώνων διατηρήσαμε το σκοπό της διαπαιδαγώγησης των νέων και το νόημα της ειρήνης και της αδελφοσύνης, που συμβολίζει η ολυμπιακή εκεχειρία», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΟΕ.
Αναφορικά με το κόστος των Αγώνων, ο κ. Ρογκ ανέφερε, ότι η ΔΟΕ καταβάλει προσπάθειες για να το ελέγξει ενώ ευχαρίστησε την κυβέρνηση και τις αρχές της χώρας για τη συνολική υποστήριξη τους στο θέμα της ασφάλειας.
«Η Ελλάδα είναι μία από τις λίγες χώρες, που έχουν λάβει μέρος, σε όλους τους συγχρόνους Ολυμπιακούς», πρόσθεσε και ευχήθηκε καλή επιτυχία στους Έλληνες αθλητές.
Το μεσημέρι ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Σταδίου, συνοδευόμενος από την πρόεδρο της «Αθήνα 2004"Γιάννα Αγγελοπούλου και τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Λάμπη Νικολάου.
«Οι υποσχέσεις τηρήθηκαν και αυτό που βλέπουμε σήμερα είναι η καλύτερη απόδειξη» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ρογκ, προσθέτοντας ότι «ευχαριστούμε τους Έλληνες για την επιμονή που έδειξαν κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας».
Την ίδια ώρα, σε άρθρο του στην εφημερίδα «Guardian», ο κ. Ρογκ εμφανίζεται αισιόδοξος και διαβεβαιώνει ότι οι Έλληνες έχουν κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό στον τομέα της ασφάλειας. Αναφερόμενος στους Έλληνες Ολυμπιονίκες, κάνει ειδική μνεία στον Πύρρο Δήμα, εκτιμώντας ότι θα κερδίσει «το τέταρτο χρυσό του μετάλλιο».
Πηγή: skai.gr