Πρώτο θέμα στα ξένα ΜΜΕ η τραγωδία που σημειώθηκε στα Τέμπη - Βίντεο

Εκτενή αναφορά στην τραγωδία που σημειώθηκε από τη σύγκρουση των δύο τρένων κάνει ο διεθνής Τύπος και τα κανάλια

Πρώτο θέμα στα διεθνή μέσα η τραγική είδηση της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη που έχει έως τώρα τον τραγικό απολογισμό των 32 νεκρών και 85 τραυματιών. 

Πολλά κανάλια σταμάτησαν τις ροή του προγράμματός τους για να μεταδόσουν εικόνα από το σημείο της τραγωδίας.

Πρώτο θέμα και στην Independent είναι το σιδηροδρομικό δυστύχημα, η οποία στον ιστότοπό της έχει και live ενημέρωση, όπως και το BBC. Επίσης, οι Times αναφέρονται στην τραγωδία αυτή.

Το γερμανικό περιοδικό Spiegel έχει εκτενές ρεπορτάζ από το δυστύχημα στην πρώτη σελίδα του ιστότοπού του, όπως και η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine.

bbc

 «Σφαγή μετά από σύγκρουση τρένων στην βόρεια Ελλάδα» αναφέρει το BBC σημειώνοντας ότι «δύο τρένα συγκρούστηκαν δίπλα από την πόλη της Λάρισας, σκοτώνοντας τουλάχιστον 32 ανθρώπους και τραυματίζοντας δεκάδες».

Οι γαλλικές εφημερίδες Figaro και Monde καλύπτουν εκτενώς το τραγικό συμβάν, κάνοντας λόγο για «το χειρότερο σιδηροδρομικό δυστύχημα που έχει σημειωθεί ποτέ στην Ελλάδα».

Παράλληλα, από την ώρα που σημειώθηκε το δυστύχημα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, όπως το Reuters και το AFP, παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις.

guardian

 «Σύγκρουση τρένων στην Ελλάδα - Τουλάχιστον 32 σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν σε σύγκρουση» αναφέρει ο Guardian και προσθέτει ότι «η μετωπική σύγκρουση μεταξύ επιβατικής και εμπορικής αμαξοστοιχίας έγινε δίπλα από την πόλη των Τεμπών, κοντά στην πόλη της Λάρισας στην κεντρική Ελλάδα».

CNN

 «Τουλάχιστον 32 νεκροί και 85 τραυματίες από σύγκρουση τρένων στην Ελλάδα» είναι ο τίτλος του CNN, ενώ προσθέτει ότι «απεγνωσμένες έρευνες για επιζώντες μετά την μετωπική σύγκρουση μεταξύ επιβατικής και εμπορικής αμαξοστοιχίας στην κεντρική Ελλάδα».

skynews

Το «Skynews» τονίζει: «Πάνω από 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν μετά από σύγκρουση επιβατικής και εμπορικής αμαξοστοιχίας».

Εικόνα μεταδίδουν και άλλα ξένα μέσα:

Πηγή: skai.gr