Προσαγωγές φεμινιστριών στο Σύνταγμα (pics, vid)

Σε 9 προσαγωγές προχώρησε το απόγευμα της Τετάρτης η αστυνομία στην πλατεία Συντάγματος διαλύοντας διαμαρτυρία φεμινιστικών συλλογικοτήτων λόγω των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν λόγω της πανδημίας. Οι γυναίκες είχαν υψώσει πανό για την παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών.

«Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας κρατούσαμε όλες τις αποστάσεις και τα μέτρα προστασίας. Όταν ζητήσαμε από τους αστυνομικούς να μας πουν το λόγο που μας προσάγουν, δεν μας έδωσαν καμία εξήγηση.  Μας οδηγούν τώρα στο τμήμα με αστυνομικά βαν, ανά τριάδες και τετράδες αφού αρχικά ήθελαν να μας στριμώξουν σε περιπολικά», δήλωσε στην Εφ.Συν. η Κατερίνα Γιαννιούλα, μία από τις προσαχθείσες μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών του Δημοσίου Τομέα. 

Τις προσαγωγές κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος ζητώντας την άμεση απελευθέρωσή τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Πρόσθεσε ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση από τη μια να μιλά ενάντια στη βία κατά των γυναικών και ταυτόχρονα να συλλαμβάνει τις γυναίκες για το δρώμενο που έκαναν στην πλατεία Συντάγματος λόγω της ημέρας.

 

Πηγή: skai.gr