Πάτρα: Αρρώστησε, πήρε αναρρωτική κι όταν επέστρεψε την απέλυσαν

Shutterstock.com

Μία 50χρονη μητέρα τριών παιδιών μονογονεϊκής οικογένειας απολύθηκε από τη δουλειά της, όταν μετά από αναγκαστική αναρρωτική άδεια που της δόθηκε από γιατρό, επέστρεψε στη δουλειά της μετά από 15 ημέρες.

Η γυναίκα σύμφωνα και με τους συνδικαλιστές που ανέλαβαν την υπεράσπισή της, είχε εμφανίσει σημάδια σοβαρής κόπωσης και ο γιατρός της χορήγησε δεκαπενθήμερη αναγκαστική άδεια για να αναρρώσει. Οταν γύρισε στη δουλειά της, της κοινοποιήθηκε η απόφαση για λύση της συνεργασίας μαζί της, μετά από 10 χρόνια εργασίας στην επιχείρηση. Η εξέλιξη αυτή την κατέβαλε ψυχολογικά.

Σύμφωνα με το thebest.gr, το μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου της Πάτρας Βασίλης Παπασημακόπουλος, βρίσκεται κοντά στην 50χρονη, από την πρώτη στιγμή στηρίζοντάς την και ψυχολογικά. Η γυναίκα τον συνάντησε προσωπικά με το που της γνωστοποιήθηκε η απόλυσή της και μάλιστα από έναν άνθρωπο που όπως δήλωσε στο μέλος του εργατικού κέντρου, ήταν παιδικός της φίλος.

Ο κ. Παπασημακόπουλος μιλώντας στο thebest.gr εξήγησε πως χρειάστηκε να διαχειριστεί μια πολύ δύσκολη περίπτωση, που έχριζε πρωτίστως ψυχολογικής στήριξης και ενθάρρυνσης.