Ώρες στην ουρά για το ύστατο χαίρε

Παρατείνεται έως τις 8 το πρωί της Πέμπτης το λαϊκό προσκύνημα του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου.

Η σορός του μεταφέρθηκε την Τετάρτη στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης, ενώ κατά τη μεταφορά σημειώθηκαν προβλήματα λόγω της κοσμοσυρροής.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλλεί στις 10 το πρωί της Πέμπτης και η ταφή θα γίνει στο Α΄ νεκροταφείο, δημοσία δαπάνη και με τιμές αρχηγού κράτους.

Το βράδυ της Τετάρτης έφτασε στην  στην Αθήνα ο Οικουμενικός Πατριάρχης,
• • src=/upload_files/Image/Grafika
• • Κλειστά θα μείνουν την Πέμπτη τα σχολεία, οι δημόσιες υπηρεσίες, τα μουσεία, οι αρχαιολογικοί χώροι καθώς και οι σκηνές του Εθνικού Θεάτρου.

Κανονικά θα λειτουργήσουν οι ΔΕΚΟ και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καθώς και τα νοσοκομεία.

Αναβάλλονται επίσης οι εξετάσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Μέτρα της τροχαίας. Απαγορευμένη περιοχή θα είναι την Πέμπτη για τους οδηγούς το κέντρο της Αθήνας, λόγω της εξοδίου ακολουθίας και της ταφής του μακαριστού Αρχιεπισκόπου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Τροχαίας, από τις 7 το πρωί της Πέμπτης θα απαγορευθεί η στάση στάθμευση, ενώ σταδιακά θα διακόπτεται η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας που περικλείεται από τις οδούς γύρω από την πλατεία Ομονοίας, Συγγρού, Φραντζή, Ηλιουπόλεως, Υμηττού, Βασ. Σοφίας και Βασ. Κωνσταντίνου.

Επίσης δεν θα επιτρέπεται η κίνηση οχημάτων στους δρόμους γύρω από τη Μητρόπολη Αθηνών στη διαδρομή από την εκκλησία ως το Α' νεκροταφείο, δηλαδή στις οδούς και Λεωφ. Μητροπόλεως, πλατεία Συντάγματος, Βασ. Γεωργίου, Βασ. Αμαλίας, Συγγρού, Αθ. Διάκου, Αρδηττού και Αναπαύσεως.

Mήνυμα Πάπα. Ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ' εξέφρασε τη λύπη του για το θάνατο ενός εξέχοντος ποιμένα της Εκκλησίας της Ελλάδος σε συλλυπητήριο τηλεγράφημα που απέστειλε στην Αθήνα, για το θάνατο του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστοδούλου.

Ο Ποντίφικας υπενθυμίζει στο μήνυμα αυτό την αδελφική υποδοχή που επεφύλαξε στον προκάτοχό του, Ιωάννη Παύλο Β' στην Αθήνα, το Μάιο το 2001 ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος και την επίσκεψη του Προκαθήμενου της Ελλαδικής Εκκλησίας στο Βατικανό το Δεκέμβριο του 2006.

Με τις επισκέψεις αυτές εγκαινιάστηκε μια νέα εποχή εγκάρδιας συνεργασίας μεταξύ μας οδηγώντας σε περισσότερες επαφές και μια ενισχυμένη φιλία στην προσπάθειά μας για μεγαλύτερη θρησκευτική κοινότητα στο πλαίσιο μιας αυξανόμενης ενότητας της Ευρώπης, γράφει ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Μαζί με τους καθολικούς όλου του κόσμου, προσεύχομαι ώστε η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος να δεχθεί τη βοήθεια του Θεού για τη συνέχιση της τελεσφόρησης του ποιμενικού έργου του αρχιεπίσκοπου Χριστοδούλου, γράφει ο Πάπας Βενέδικτος.
Πηγή: skai.gr