Νεκρή 20χρονη δόκιμη πλοίαρχος του εμπορικού ναυτικού - Ασθένησε στην Ινδία στη διάρκεια εκπαιδευτικού ταξιδιού

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες την τσίμπησε μολυσμένο κουνούπι- Σε εξέλιξη έρευνα για τον θάνατό της- Κηδεύεται αύριο στην Κω

Τον θάνατο  20χρονης δοκίμου πλοιάρχου του εμπορικού ναυτικού ανακοίνωσε το  Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής. Πρόκειται για την Μαριάννα Τσίγκα, με καταγωγή από την Κω, όπου θα κηδευτεί αύριο, Τετάρτη, είχε ολοκληρώσει το πρώτο έτος των σπουδών της στην Ακαδημία του Εμπορικού Ναυτικού- Σχολή Πλοιάρχων στην Κάλυμνο, είχε ναυτολογηθεί για εκπαιδευτικό ταξίδι. Από τη στιγμή που αρρώστησε κινήθηκε η διαδικασία για την επιστροφή της στην Ελλάδα και σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης της Κω, την παρέλαβε ο πατέρας της και νοσηλεύθηκε στη συνέχεια στην Αθήνα, όπου και άφησε την τελευταία της πνοή.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες την τσίμπησε μολυσμένο κουνούπι και από αυτό προκλήθηκε λοίμωξη και ακολούθησαν απανωτά εγκεφαλικά επεισόδια. 

Μαριάννα Τσίγκα

Όπως αναφέρεται  στην ανακοίνωση του Λιμενικού, την Κυριακή (17/9/2023) ενημερώθηκε το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής ταπό την πλοιοκτήτρια εταιρεία, αναφορικά με ασθένεια 20χρονης ναυτικού (ειδικότητας δοκίμου Πλοιάρχου), μέλους πληρώματος υπό ελληνικής σημαίας δεξαμενόπλοιου, η οποία είχε ναυτολογηθεί για την εκτέλεση του εκπαιδευτικού της πλου.

Η κοπέλα ασθένησε μετά τον απόπλου του δεξαμενόπλοιου από λιμένα Σίκκα Ινδίας, με αποτέλεσμα να αποναυτολογηθεί σε λιμένα Σουέζ Αιγύπτου. Η 20χρονη δόκιμος, επαναπατρίστηκε στις 2 Σεπτεμβρίου με μέριμνα της εταιρείας μαζί με ιατρικό συνοδό, μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική της Αττικής και εν συνεχεία σε νοσοκομείο, όπου και απεβίωσε την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου. 

Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση.

Πηγή: skai.gr