Μεγάλη ταλαιπωρία στην Εθνική Πάτρας - Αθήνας: Κατολίσθηση στο ύψος του Ελαιώνα Αιγιαλείας

Σχηματίστηκε ουρά δύο χιλιομέτρων, με την κυκλοφορία των οχημάτων να διεξάγεται με δυσκολία - Δείτε βίντεο 

Συνεχίζονται τα προβλήματα στην κυκλοφορία, επί της Νέας και της Παλαιάς Εθνικής Οδού, στο 162ο χιλιόμετρο, στο ύψος του Ελαιώνα Αιγιαλείας, λόγω κατολίσθησης φερτών υλικών μετά από την νεροποντή. Μηχανήματα της Περιφέρειας σε συνεργασία με τον Δήμο Αιγιαλείας έσπευσαν στο σημείο.

H κυκλοφορία έχει διακοπεί στα διόδια Ελαιώνα μέχρι τον κόμβο Καλαβρύτων στην κατεύθυνση προς Ελευσίνα. Στο σημείο έχει σχηματιστεί ουρά δύο χιλιομέτρων, με την κυκλοφορία των οχημάτων να διεξάγεται με δυσκολία.

Η κατολίσθηση προκλήθηκε από τη δυνατή βροχόπτωση και χαλαζόπτωση στην περιοχή. 

Σύμφωνα με την Ολυμπία Οδό η τροχαία προχώρα σε αναστροφή των οχημάτων προς Πάτρα, και εκτροπή της κυκλοφορίας στην πάλαια Εθνική, προκειμένου να κάνουν μια παράκαμψη από το Αίγιο μέχρι τα Καλάβρυτα για να ξαναμπούν στην Εθνική.

Κανονικά  διεξάγεται η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Πάτρα.  

Χαλάζι

Χρήστος Στρατουλάκος/ ΣΚΑΪ

Νωρίτερα προβλήματα παρατηρηθήκαν στην κυκλοφορία στην Πατρών - Αθηνών, στο ύψος των Σελιανίτικων Αχαΐας, καθώς έπεφτε χαλάζι.

Χαλαζόπτωση καταγράφηκε νωρίς το απόγευμα σε περιοχές της Κορίνθιας, της Αχαΐας και της Αρκαδίας. Η έντονη βροχόπτωση και το χαλάζι στην Κλειτορία Καλαβρύτων εκτιμάται ότι προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές στις καλλιέργειες.

Παράλληλα, δρομολόγιο του Οδοντωτού από το Διακοπτό για τα Καλάβρυτα, επέστρεψε στο Διακοπτό, λόγω φόβου κατολισθήσεων καθώς σημειώνεται σφοδρή βροχόπτωση.  

Χαλάζι

Χρήστος Στρατουλάκοςσ/ ΣΚΑΪ
Korinthostv.gr
Πηγή: skai.gr