Μπλόκα στα διόδια: Πάνω από 100 οι αναστροφές εκδρομέων

Μπλόκα στα διόδια: Πάνω από 100 οι αναστροφές εκδρομέων

Συνεχίζονται και σήμερα οι αυστηροί έλεγχοι της αστυνομίας στα διόδια στο πλαίσιο της απαγόρευσης των διαπεριφερειακών μετακινήσεων εξ αιτίας της πανδημίας.

Συμφώνα με πληροφορίες, από τις έξι το πρωί μέχρι λίγο πριν από τις δέκα στα διόδια της Ελευσίνας 150 αυτοκίνητα έχουν υποχρεωθεί να κάνουν αναστροφή, λόγω αναίτιας μετακίνησης.

Όσοι δεν διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα, στα οποία γίνεται εξονυχιστικός έλεγχος, δεν πρόκειται να περάσουν από τα διόδια, τόνισε σε δηλώσεις του διευθυντής της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, ταξίαρχος Σπύρος Λάσκος.

Εξήγησε ότι οι έλεγχοι για την αποφυγή των διαπεριφερειακών μετακινήσεων θα είναι και όλη την Μεγάλη Εβδομάδα πολύ αυστηροί και παρακαλεσε τους πολίτες να μην επιχειρήσουν να ταξιδέψουν αν δεν εχουν τα απαρταίτητα έγγραφα.

 Σημειώνεται ότι οι έλεγχοι γίνονται και στα διόδια των εθνικών οδών αλλά και σε παραδρόμους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, μειώθηκε ο αριθμός των οχημάτων που εξήλθαν, το τελευταίο 24ωρο. από τα διόδια της Ελευσίνας και των Αφιδνών, ενώ αυξήθηκαν όσα εισήλθαν.

Ειδικότερα, από το πρωί στις 6:00 του Σαββάτου 24 Απριλίου έως την ίδια ώρα το σήμερα πρωί, από τα διόδια της Ελευσίνας εξήλθαν 11.336 οχήματα, ενώ εισήλθαν 9.710. Αντίστοιχα, από την Παρασκευή 23/4 έως το Σάββατο 24/4 εξήλθαν 17.426 οχήματα, ενώ εισήλθαν 15.496.

Όσον αφορά τα διόδια των Αφιδνών, το τελευταίο 24ωρο εξήλθαν 18.201 οχήματα, ενώ εισήλθαν 17.896 οχήματα. Το προηγούμενο ακριβώς 24ωρο, εξήλθαν 19.644 οχήματα, ενώ εισήλθαν 18.234.

Υπενθυμίζεται ότι η μετακίνηση για λόγους υγείας επιτρέπεται μόνο προς δημόσια δομή υγείας, η οποία θα πρέπει να πιστοποιείται από έγγραφο της ίδιας της δομής. Επίσης, η μετακίνηση επιτρέπεται μόνο για εφάπαξ μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας, σε κηδεία, διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση, ενώ σε όλες τις περιπτώσεις, φυσικά, πρέπει να επιδεικνύουν οι πολίτες τα απαραίτητα έγγραφα. Διευκρινίστηκε ακόμη, ότι δεν επιτρέπεται η συνδυαστική χρήση βεβαίωσης μετακίνησης για λόγους εργασίας και Ε1 για εφάπαξ μετάβαση σε μόνιμη κατοικία.

Πηγή: Skaigr, ΑΠΕ-ΜΠΕ