Μήνυμα ενότητας και ελπίδας από τον πιλότο του F-16- H απάντηση Παυλόπουλου

Μήνυμα ενότητας και ελπίδας από τον πιλότο του F-16- H απάντηση Παυλόπουλου

Μήνυμα ενότητας και ελπίδας έστειλε την Κυριακή από τους αιθέρες o επισμηναγός Γιώργος Παπαδάκης κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

«Καλημέρα Θεσσαλονίκη, καλημέρα Μακεδονία…. Το ‘’όχι’’ των Ελλήνων αποτελεί πηγή ενότητας και συνεργασίας όπως αποδεικνύει η παρουσία του προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας. Να ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία και ελπίδα. Χρόνια πολλά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδάκης, μέλος της ομάδας επίδειξης της ΠΑ Ζευς, από το πιλοτήριο του μαχητικού, ο οποίος εντυπωσίασε τους παριστάμενους με τους ελιγμούς του.

Απαντώντας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, απευθυνόμενος στον επισμηναγό, είπε: «Κύριε Επισμηναγέ, Τόσον εγώ όσο και ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι είμαστε υπερήφανοι για εσάς, για τις διεθνώς αναγνωρισμένες ικανότητές σας αλλά και για το απαράμιλλο θάρρος σας. Αποδεικνύετε καθημερινά και εμπράκτως πόσο αποτελεσματικά υπερασπίζεσθε τον εναέριο χώρο της Ελλάδας και, επομένως, της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο σύνολό της. Η Υπέρμαχος Στρατηγός να θωρακίζει τα φτερά σας και να χαλυβδώνει τις ψυχές σας. Χρόνια Πολλά».Ποια είναι η ομάδα «Ζευς»

H Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 "Ζευς" (F-16 Demo Team) αποτελεί ένα φιλόδοξο πρόγραμμα εκτέλεσης αεροπορικών επιδείξεων, που σκοπό έχει να διαδώσει την καλλιέργεια της αεροπορικής ιδέας και την τόνωση του ηθικού τόσο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και της Ελληνικής κοινωνίας ενώ παράλληλα προβάλλει την μαχητική ικανότητα και το γενικότερο έργο της Πολεμικής Αεροπορίας. Το αεροσκάφος που χρησιμοποιείται για την εκτέλεση των αεροπορικών επιδείξεων είναι τύπου F-16C Block 52+.

Παλαιότερη αεροπορική επίδειξη της ομάδας