Μέτρα ανασυγκρότησης

Σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στη νομαρχία Αρκαδίας υπό τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για την αναπλήρωση του ζωϊκού κεφαλαίου που χάθηκε κατά τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Μεταξύ των μέτρων που ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είναι η σύνταξη μελέτης για την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών της Ηλείας με τη συμμετοχή καθηγητών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου.

• Οι δράσεις που θα αναπτυχθούν θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Αλληλεγγύης και από πιστώσεις του τέταρτου κοινοτικού πλαισίου στήριξης.

Ο ΣΚΑΪ συνεργάζεται ήδη με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και έχουν συστήσει το Παρατηρητήριο Ηλεία, προκειμένου να παρακολουθείται βήμα βήμα η εξέλιξη της ανασυγκρότησης.

Εν τω μεταξύ, κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελούμενο από τους υπουργούς Άμυνας, Αγροτικής Ανάπτυξης και τον υφυπουργό Υγείας μετέβη με εντολή του πρωθυπουργού στη Ζαχάρω και συμμετείχε σε σύσκεψη.

Όπως είπαν οι υπουργοί, οι ελαιοπαραγωγοί θα αποζημιωθούν πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων για τη σοδειά που έχασαν φέτος.

Ο κ. Μεϊμαράκης επανέλαβε τη δέσμευση του πρωθυπουργού ότι οι εξαγγελίες για την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών θα γίνουν πράξη.

Πρόσθεσε ότι ο κ. Καραμανλής θα επισκεφτεί σύντομα την περιοχή.
Πηγή: skai.gr