Μεγάλη φωτιά στις Σάππες Ροδόπης - Εκκενώθηκε οικισμός (Vid- φωτο)

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η πυρκαγιά στις Σάπες, η οποία εκδηλώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης και είχε φτάσει στις αυλές των πρώτων σπιτιών, στον οικισμό Παλιννοστούντων. Ο επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων αιτήθηκε την εκκένωση του οικισμού.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην Δ.Ε. Σαπών Ροδόπης.

Μεγάλη μάχη μέσα σε πυκνούς καπνούς έδωσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για να σώσουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

Στο σημείο έσπευσαν 53 πυροσβέστες με 18 οχήματα, καθώς και 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων ενώ ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν 3 αεροσκάφη της πυροσβεστικής, μηχανήματα έργου και βυτιοφόρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονταν συνεχώς, ενώ λόγω της έλευσης της νύχτας σταμάτησε η συνδρομή από αέρος.

Επιπλέον, σύμφωνα με τα στοιχεία που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το τμήμα τύπου του αρχηγείου του πυροσβεστικού σώματος στην Αθήνα, ολοκληρώθηκε, χωρίς κανένα πρόβλημα, η εκκένωση του οικισμού παλιννοστούντων ποντίων, την οποία εισηγήθηκε ο διοικητής της πυροσβεστικής διοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και επικεφαλής της επιχείρησης, Κώστας Δαδούδης, καθώς οι φλόγες προσέγγισαν επικίνδυνα τα πρώτα σπίτια του οικισμού, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχουν επεκταθεί σε κατοικίες.

Σημειώνεται πως για την κατάσβεση επιχείρησαν 61 πυροσβέστες με 22 οχήματα, από το σύνολο της ΠΑΜΘ, τρεις ομάδες πεζοπόρου καθώς και μηχανήματα έργου και υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Πηγή φωτογραφιών - Βίντεο: Χronos.gr

Πηγή: skai.gr