Λέκκας στον ΣΚΑΪ: Περιμένουμε σεισμό 5,7-5,8 βαθμών Ρίχτερ (VIDEO)

Λέκκας στον ΣΚΑΪ: Περιμένουμε σεισμό 5,7-5,8 βαθμών Ρίχτερ (VIDEO)
Για μία τέλεια επιχειρησιακή επέμβαση στην Ζάκυνθο μετά τον σεισμό που στηρίχθηκε σε μία άσκηση που είχε γίνει πριν δύο χρόνια, μίλησε στον ΣΚΑΪ Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ και καθηγητής Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ εκτίμησε ότι αναμένουμε έναν ισχυρό μετασεισμό προκειμένου να πούμε ότι το φαινόμενο βαίνει σε εκτόνωση. «Για να είμαστε εντάξει με το φαινόμενο και σύμφωνα με τις διεθνείς δεδομένα θα πρέπει να εκδηλωθεί ένας σεισμός της τάξεως 5,7 - 5,8 βαθμών. Είναι ένας ισχυρός σεισμός. Αλλά είναι και ένας σεισμός μικρότερος σε ενέργεια των 4,8 βαθμών. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα επηρεαστούν οι υποδομές και τα κτίρια. Τον περιμένουμε αυτό τον μετασεισμό και όταν εμφανιστεί θα είμαστε σίγουροι ότι μπαίνουμε σε εκτόνωση», τόνισε ο Ευθύμιος Λέκκας.

Παράλληλα εξήγησε ότι στην περιοχή του ναυαγίου της Ζακύνθου ολόκληρες πλευρές έχουν αποκολληθεί και πέσει στην θάλασσα αλλάζοντας το χρώμα της. «Πετάξαμε με ελικόπτερο στην περιοχή του ναυαγίου. Πραγματικά οι κατολισθήσεις είναι πολύ μεγάλες. Ουσιαστικά συνεχίζεται το φαινόμενο που είχε ξεκινήσει πριν ένα μήνα περίπου. Είναι εντυπωσιακό το φαινόμενο ότι ολόκληρες πλευρές έχουν αποκολληθεί και πέσει στην θάλασσα. Έχουν αλλάξει το χρώμα της θάλασσας. Το έχουν κάνει ένα ανοιχτό μπλε που δείχνουν ότι έχουμε πολύ μεγάλες καταπτώσεις στην περιοχή του ναυαγίου», σημείωσε ο Ευθύμιος Λέκκας.
Πηγή: skai.gr