Λασίθι: Πυρκαγιά σε δασική έκταση στο δήμο Αγίου Νικολάου - Επιχειρούν 60 πυροσβέστες

Συνεχίζεται η επιχείρηση της Πυροσβεστικής για κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας σε δασική έκταση στη θέση Καρύδι στη Νεάπολη του δήμου Αγίου Νικολάου Λασιθίου. Άμεσα έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ συνδράμουν και υδροφόρες του δήμου.

Σύμφωνα με ανάρτηση της ΠΥ στο Twitter, οι δυνάμεις ενισχύθηκαν και αυτή την ώρα επιχειρούν 60 πυροσβέστες, με 22 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος και 2 ε/π. Επιπλέον στην επιχείρηση κατάσβεσης λαμβάνουν μέρος και εθελοντές.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή από το μεσημέρι, καθιστούν δύσκολο το έργο των πυροσβεστών, που ενισχύουν εθελοντές και κάτοικοι της περιοχής, με όσα μέσα διαθέτουν.

«Έγινε προσπάθεια οι φλόγες να μην πλησιάσουν τη Μονή Αρετίου και φαίνεται ότι προς το παρόν δεν υπάρχει κίνδυνος όχι μόνο για το μοναστήρι, αλλά και για κατοικημένες περιοχές, που αν περνούσε η φωτιά και οδηγούνταν προς την παραλία, θα αντιμετώπιζαν κίνδυνο. Προς το παρόν, όμως, αν και «ανοιχτό» μέτωπο δεν έχει μείνει, η Πυροσβεστική παραμένει με ισχυρές δυνάμεις καθώς και οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, δεν αφήνουν περιθώριο εφησυχασμού» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός.

Πηγή: skai.gr και ΑΠΕ-ΜΠΕ