Κυρώσεις για τα πλαστά πτυχία

Κυρώσεις, που φθάνουν μέχρι και στην αναστολή της άδειας λειτουργίας τους, θα επιβληθούν στα δύο ιδιωτικά ΤΕΕ στο νομό Άρτας που χορηγούσαν πλαστά πτυχία.

Οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση χορήγησης πλαστών πτυχίων παραπέμπονται στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα, ενώ η υπόθεση θα διερευνηθεί και από τις εισαγγελικές αρχές για τυχόν ποινικές ευθύνες.

Σύμφωνα με το πόρισμα του περιφερειακού διευθυντή Εκπαίδευσης Ηπείρου, αποδίδονται ευθύνες στους ιδιοκτήτες των ΤΕΕ, τις διευθύνσεις, τους εκπαιδευτικούς των σχολών τις επιτροπές εξετάσεων, στους διευθυντές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και στους αποφοίτους των περιόδων που ελέγχθηκαν από το 1999 έως και το 2000.

"Το υπουργείο Παιδείας δε θα ανεχθεί κανένα φαινόμενο διαφθοράς, δεν θα συμβιβαστεί με καμία νοσηρή κατάσταση που προσβάλει τις αρχές και τις αξίες μας και θίγει στον πυρήνα του το αδιάβλητο του Εκπαιδευτικού Συστήματος" δήλωσε ο υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Ελλάδας, τα πτυχία ήταν στην πλειονότητά τους με "Άριστα" και οι κάτοχοί τους πλήρωναν, για να τα αποκτήσουν, από 5.000 έως και 15.000 ευρώ, χωρίς να παρακολουθούν μαθήματα.

Οι κάτοχοι των "πέτσινων" πτυχίων έπαιρναν έως και 1000 μόρια για πρόσληψη στο δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ, και πολλοί διορίστηκαν σε δημόσιες υπηρεσίες της Ηπείρου και της υπόλοιπης Ελλάδας.
Πηγή: skai.gr