Ξανά ανοιχτά τα κέντρα μανικιούρ-πεντικιούρ - Τα μέτρα που ισχύουν

Επαναλειτουργούν από σήμερα, Τρίτη 15 Δεκεμβρίου οι υπηρεσίες μανικιούρ- πεντικιούρ και οι υπηρεσίες ποδολογίας και καλλωπισμού νυχιών.   

Στις χθεσινές ανακοινώσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, διευκρινίστηκε ότι θα ανοίξουν και οι επιχειρήσεις μανικιούρ - πεντικιούρ με διευρυμένο ωράριο.   

Βασικός κανόνας είναι η υποχρεωτική τη χρήση μάσκας προστασίας για το προσωπικό και τους πελάτες και το ωράριο λειτουργίας καθορίζεται προαιρετικά από 7 π.μ. έως 9 μ.μ.   

Οι κανόνες λειτουργίας για τις υπηρεσίες μανικιούρ- πεντικιούρ/ ΚΑΔ 96.02.13.04 και για τις υπηρεσίες ποδολογίας και καλλωπισμού νυχιών/ ΚΑΔ 96.02.13.05 σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, είναι οι εξής:   

- Οι πελάτες θα προσέρχονται μόνο κατόπιν ραντεβού μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικών μέσων. 
- Οι επιχειρήσεις οφείλουν κατά την ημερήσια έναρξη λειτουργίας τους να συμπληρώνουν κατάλογο με τα ραντεβού των πελατών, ο οποίος θα επιδεικνύεται στα ελεγκτικά όργανα. 
- Απόσταση μεταξύ θέσεων εργασίας: 2 μέτρα. 
- Ανάπτυξη διαχωριστικού πετάσματος τύπου plexiglass. 
- Υποχρεωτική χρήση μάσκας προστασίας για το προσωπικό και τους πελάτες.
 - Υποχρεωτική χρήση γαντιών μιας χρήσης από το προσωπικό εργασίας. - Ωράριο λειτουργίας (προαιρετικό) από 7 π.μ. έως 9 μ.μ
 - Προαιρετική λειτουργία τις Κυριακές, 20 και 27 Δεκεμβρίου σύμφωνα με το ως άνω ωράριο. - Οι επιχειρήσεις με χώρους έως 100 τμ θα εξυπηρετούν μέχρι 4 πελάτες και για χώρους πάνω από 100 τμ θα μπορεί να προστίθεται ένας πελάτης ανά 15 τμ. Ο πληθυσμός των πελατών είναι ενιαίος, ανεξαρτήτως επιπέδων ορόφων.  

Όπως ανέφερε χτες και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, είναι πιο ασφαλές να λειτουργήσουμε οργανωμένα  από το να λειτουργούν με μαύρη εργασία.
 

Πηγή: skai.gr