Σήμερα η δίκη για τον πατέρα Αντώνιο για σωματικές κακοποιήσεις παιδιών στην Κιβωτό του Κόσμου

Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας έχει προσδιοριστεί για σήμερα η πρώτη δίκη για την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου» με κατηγορούμενους τον πατέρα Αντώνιο και επτά πρώην εργαζόμενους σε δομές της οργάνωσης.

Ενώπιον του Β΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας αναμένεται να βρεθεί σήμερα ο πατέρας Αντώνιος και επτά ακόμη πρώην συνεργάτες του στην «Κιβωτό του Κόσμου» με κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος που αφορούν σωματικές και ψυχολογικές κακοποιήσεις παιδιών στις δομές. 

Επίσης σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για τα οικονομικά της ΜΚΟ, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται και η έκδοση βουλεύματος για την υπόθεση που αφορά τις σε βάρος του κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση δυο νέων, ηλικίας σήμερα 15 και 19 ετών σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου».

Η έναρξη της δίκης, ωστόσο, για τις σωματικές κακοποιήσεις παιδιών αναμένεται σήμερα, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες δεν  αποκλείεται να υπάρξει αίτημα αναβολής.

Η υπόθεση αφορά κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος που συνδέονται με κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος φιλοξενούμενων της «Κιβωτού του Κόσμου» του πατέρα Αντωνίου από τον Απρίλιο του 2018 έως τον Αύγουστο του 2022.

Πηγή: skai.gr