Άγριο έγκλημα στο ψυχιατρείο Κέρκυρας: Ασθενής κάρφωσε με στυλό 12 φορές στο πρόσωπο και το λαιμό νοσηλευόμενη

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, περίπου στις 10 το βράδυ ο άνδρας τής επιτέθηκε με στυλό και την τραυμάτισε θανάσιμα στον λαιμό και το κεφάλι ενώ εκείνη κοιμόταν

Άγριο έγκλημα με θύμα μια 63χρονη ασθενή και δράστη έναν 45χρονο έγινε χθες το βράδυ στην Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου της Κέρκυρας.  Ο δράστης ήταν τρόφιμος του ψυχιατρείου και σκότωσε κάτω από άγνωστες συνθήκες την 63χρονη με ένα στυλό και ξύλινο μαχαιροπήρουν, χτυπώντας την συνολικά δώδεκα φορές στο λαιμό και το πρόσωπο, ενώ εκείνη κοιμόταν.Όλα έγιναν περίπου στις δέκα χθες το βράδυ. 

 Σύμφωνα με το corfutvnews.gr , ο ιατροδικαστής που κλήθηκε στην κλινική διαπίστωσε ότι  ο θάνατος της γυναίκας προήλθε από 12 χτυπήματα στο πρόσωπο και την περιοχή του λαιμού με χρήση στυλό, αλλά και ξύλινου μαχαιροπήρουνου.

Στο σημείο μετέβη άμεσα κλιμάκιο αστυνομικών που ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τον δράστη ο οποίος πάσχει από διπολική διαταραχή και ψύχωση. Από την ίδια ασθένεια έπασχε και το θύμα της επίθεσης το οποίο είχε μεταφερθεί στην κλινική κατόπιν εισαγγελικής εντολής λίγες ώρες πριν τη δολοφονία του.
Να σημειωθεί πως ο δράστης είχε νοσηλευτεί επανειλημμένα κατά το παρελθόν στην ψυχιατρική κλινική.

Η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Μαντώ Εγγλεζοπούλου διέταξε ΕΔΕ, ώστε να διερευνηθούν οι συνθήκες του τραγικού περιστατικού, ενώ ενημερώθηκε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Την έρευνα έχει αναλάβει το Εγκληματολογικό της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ