«Καθαρή αυτοκτονία η δημιουργία Ισλαμικού πολιτιστικού κέντρου στην Παιανία»

Στο θέμα της κατασκευής του τζαμιού στην Παιανία επανέρχεται, με συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος, δίνοντας έμφαση στην αντίθεσή του με τη δημιουργία Ισλαμικού πολιτιστικού Κέντρου
Ο κ. Ανθιμος υποστηρίζει ότι είναι εκτός λογικής η δημιουργία ενός κέντρου ερευνών γύρω από το Ισλάμ, καθώς θα λειτουργεί ως κέντρο προπαγάνδας και τονίζει πως το θέμα είναι «θρησκευτικό, πολιτικό και εθνικό», ενώ «επικρέμεται ένας κίνδυνος για το μέλλον της Ελλάδας και των νέων».
Ο κ. Ανθιμος θεωρεί ότι εάν επιτραπεί η κατασκευή του ισλαμικού πολιτιστικού κέντρου θα ζητηθούν και άλλες παροχές, για να προσθέσει χαρακτηριστικά «ζητήστε από το Ισλάμ να επιβάλλει στην Τουρκία να μας δώσει την Αγία Σοφία για μια λειτουργία μόνο. Δεν θα το δεχτούν».
Ωστόσο, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης επανέλαβε ότι η Ελλαδική Εκκλησία συμφωνεί με την ανέγερση του Τζαμιού αλλά «σε ένα τόπο όπου διαβιούν οι μουσουλμάνοι και όχι στην Παιανία». Πρότεινε μάλιστα σαν καταλληλότερη περιοχή την βορειοδυτική Αθήνα. Παράλληλα προειδοποίησε ότι με δυναμικό τρόπο θα ενημερώσει τους πιστούς από το Πανελλήνιο - όπως το χαρακτήρισε- βήμα της Θεσσαλονίκης.
Πηγή: skai.gr