Καταιγίδες «σάρωσαν» τη μισή Ελλάδα - Βροχόπτωση και στην Εύβοια (ΦΩΤΟ-VIDS)

Αλλαγή στο σκηνικό του καιρού από το απόγευμα της Τετάρτης καθώς μετά τα «40άρια», σημειώθηκαν καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Κακοκαιρία με ισχυρές βροχοπτώσεις, χαλαζόπτωση και ισχυρούς ανέμους, πλήττει από το απόγευμα πολλές περιοχές της Θεσσαλίας, της Δυτικής Μακεδονίας και της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, δημιουργώντας προβλήματα.

Σφοδρό μπουρίνι στη Λάρισα

Εικόνες κατακλυσμού σημειώθηκαν στο κέντρο της Λάρισας μετά το μεγάλο μπουρίνι που έπληξε την πόλη. Στην κεντρική πλατεία, το βράδυ της Τετάρτης, ένα δέντρο άνοιξε στα δύο παρασύροντας καλώδια από τους ισχυρούς ανέμους,σύμφωνα με το onlarissa.

Πολλές περιοχές της Λάρισας, όπως αυτή της Νεάπολης, του ΑΤΑ και του Αγίου Κωνσταντίνου βυθίστηκαν στο σκοτάδι. Οι πληροφορίες του onlarissa αναφέρουν ότι υπήρξε πτώση κεραυνού σε καλώδια ανάμεσα σε σπίτια στην οδό Θεοτοκόπουλου της συνοικίας του Αγ. Κωνσταντίνου.


Εύβοια: Βροχές από Αιδηψό μέχρι Μαντούδι

Το βράδυ της Τετάρτης (λίγο μετά τις 23.30) ξεκίνησε η κακοκαιρία και στη Βόρεια Εύβοια ενώ σύμφωνα με το evima βροχή έπεσε από την Αιδηψό μέχρι και το Μαντούδι σε πληγείσες περιοχές.

Σφοδρή βροχόπτωση στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη σημειώθηκε σφοδρή βροχόπτωση λίγο πριν τις 22.00 το βράδυ της Τετάρτης μετά τον καύσωνα που επικρατούσε τις τελευταίες μέρες. Πολίτες και τουρίστες στο κέντρο της πόλης μπήκαν κάτω από υπόστεγα για να καλυφθούν, όπως γράφει το grtimes.

Η δυνατή βροχή συνοδεύτηκε από αστραπές αλλά από ριπές του αέρα. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα στο οδικό δίκτυο. Mετά από λίγο η ένταση της βροχής μειώθηκε αισθητά.

Καταιγίδα Νέα Ποτίδαια Χαλκιδικής

Καβάλα: Πλημμύρισαν σπίτια και επιχειρήσεις
Προβλήματα προκάλεσε το πέρασμα της έντονης καταιγίδας από το Νομό Καβάλας το απόγευμα της Τετάρτης. Τα κυριότερα εντοπίστηκαν στην παραλιακή ζώνη της πόλης, όπου πλημμύρισαν δρόμοι και επιχειρήσεις, με την Πυροσβεστική και το Δήμο Καβάλας να προχωρούν σε απαντλήσεις υδάτων. Παράλληλα, σε πολλές περιοχές αναφέρθηκαν πτώσεις δέντρων, σύμφωνα με το kavalapost.

Δυνατό μπουρίνι και στο Βόλο

Το μπουρίνι πέρασε και από το Βόλο λίγο μετά τις 22.00 το βράδυ, με πολύ ισχυρούς ανέμους με τους κατοίκους να πιάνονται… απροετοίμαστοι, τρέχοντας να προφυλαχθούν, όπως μεταδίδει το magnesianews.

Έριξε χαλάζι στη Λαμία 

Χαλαζόπτωση έπληξε το απόγευμα της Τετάρτης τα χωριά της Υπάτης και γενικότερα χωριά γύρω από την Οίτη, από τη βορειοδυτική πλευρά της φτάνοντας μέχρι το νότιο κομμάτι στην Παύλιανη.  Η έντονη χαλαζόπτωση ευτυχώς δεν είχε μεγάλη διάρκεια και ίσως έτσι να γλίτωσαν κάποιες καλλιέργειες σύμφωνα με το lamiareport.

 

 

 

Πηγή: skai.gr, onlarissa, lamiareport, grtimes