Βίντεο για την σημερινή Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών προβάλλεται έως τις 11.30 το βράδυ στην πρόσοψη του Διοικητηρίου, όπου στεγάζεται ο τομέας Μακεδονίας και Θράκης του υπουργείου Εσωτερικών, στη Θεσσαλονίκη.

Στο βίντεο oλοκληρώνεται με το μήνυμα “ Καιρός να σταματήσει ο κύκλος της βίας. Μίλησέ μας τώρα” και με την τηλεφωνική γραμμή SOS για θύματα βίας 15900.

“ Η 25η Νοεμβρίου -Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών- θα βρει δικαίωση όταν γιορτάζεται έμπρακτα από όλες και όλους, 365 ημέρες το χρόνο”, δήλωσε ο ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας - Θράκης Σταύρος Καλαφάτης.

“ Ας κάνουμε λοιπόν κάτι παραπάνω ακόμη. Στηρίζουμε το κίνημα #metoo. Σπάμε τον κύκλο της βίας. Ενθαρρύνουμε τα θύματα να μιλήσουν”, πρόσθεσε. Όπως επισήμανε, η Πολιτεία διαθέτει ασφαλές και μόνιμο δίκτυο δομών για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών:

-Τα 43 συμβουλευτικά κέντρα, με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό.
-Τους 19 ξενώνες φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών.
-Την τηλεφωνική γραμμή SOS 15900, πανελλαδικής εμβέλειας, 24ωρης λειτουργίας.

"Eίμαστε εδώ γι΄ αυτές τις γυναίκες”, κατέληξε ο κ. Καλαφάτης. 

Επίσης, στην ιστοσελίδα www.mathra.gr, αλλά και στο page του Τομέα στο Facebook, έχει αναρτηθεί βίντεο για τη σημερινή ημέρα.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις