Γιάννης Ιωαννίδης: Επιστρέφει «σπίτι» του για τελευταία φορά - Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του στο Αλεξάνδρειο

Όπως ανακοίνωσε η ΚΑΕ Άρης ο «Ξανθός» «λίγο πριν συνοδευτεί στην τελευταία του κατοικία θα «επισκεφθεί» για τελευταία φορά το «σπίτι» του», στις 15:30 στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο

Σε λαϊκό προσκύνημα θα τεθεί, από τις 3.30 μετά το μεσημέρι, η σορός του Γιάννη Ιωαννίδη, στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, στην έδρα της ομάδας μπάσκετ του Άρη όπου ο σπουδαίος προπονητής έγραψε μερικές από τις «χρυσές σελίδες» της ιστορίας του. Στις 5 το απόγευμα θα τελεστεί η κηδεία στη Θέρμη. 

Θα έχουν την ευκαιρία να τον αποχαιρετίσουν φίλοι της ομάδας, η διοίκηση της ΚΑΕ Άρης Midea, σύσσωμη η ομάδα, καθώς και παλαίμαχοι καλαθοσφαιριστές, πριν την Εξόδιο Ακολουθία στη Θέρμη.

Όπως ανακοίνωσε η ΚΑΕ Άρης ο «Ξανθός» «λίγο πριν συνοδευτεί στην τελευταία του κατοικία θα «επισκεφθεί» για τελευταία φορά το «σπίτι» του», στις 15:30 στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, όπου θα τον αποχαιρετίσουν φίλοι της ομάδας και παλαίμαχοι καλαθοσφαιριστές «όπως του αξίζει».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ Άρης

«Η απώλεια του Γιάννη Ιωαννίδη συγκλόνισε το πανελλήνιο και φυσικά την οικογένεια του ΑΡΗ. Λίγο πριν συνοδευτεί στην τελευταία κατοικία του, δεν είναι δυνατόν να μην επισκεφθεί για τελευταία φορά το «σπίτι» του.

»Η ΚΑΕ ΑΡΗΣ Midea καλεί τους φίλους της ομάδας αύριο στις 15:30 στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, για να αποχαιρετήσουμε όλοι μαζί τον ανυπέρβλητο «Ξανθό», η σορός του οποίου θα βρεθεί στο γήπεδο που δόξασε και δοξάστηκε, πριν την ταφή του στα κοιμητήρια Θέρμης.

»Το «παρών» στο Αλεξάνδρειο θα δώσουν η διοίκηση της ΚΑΕ ΑΡΗΣ Midea, σύσσωμη η ομάδα μας, καθώς και παλαίμαχοι καλαθοσφαιριστές που συνέδεσαν το όνομά τους με τον Γιάννη Ιωαννίδη.

»Όλοι στο «Παλέ» για να αποχαιρετήσουμε τον θρυλικό «Ξανθό» όπως του αξίζει, στο «σπίτι» του!».


Συγκίνηση στη Βούλα

Την Πέμπτη, σε κλίμα συγκίνησης, πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στον Άγιο Ιωάννη Βούλας, προκειμένου να πουν το τελευταίο «αντίο» στον «Ξανθό» συγγενείς, φίλοι και άνθρωποι του αθλητισμού, που δεν μπορούσαν να ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη για την εξόδιο ακολουθία.

Ράγισε καρδιές και σκόρπισε ρίγη συγκίνησης η μονάκριβη κόρη του Γιάννη Ιωαννίδη, Ελένη - Θεοδώρα, στον επικήδειο που εκφώνησε στην επιμνημόσυνη δέηση. Μάλιστα, επέλεξε τους στίχους από ένα αγαπημένο τραγούδι του «ξανθού», από την πιστή φίλαθλο του Άρη και της Εθνικής ομάδας, Μαρινέλας, για να τον αποχαιρετήσει.

Ιωανννίδης

Πηγή: skai.gr