εθνική οδός

Κακοκαιρία Barbara: Άνοιξαν Εθνική και Αττική Οδός και για τα βαρέα οχήματα

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ, αυτή την στιγμή παρατηρείται ύφεση των φαινομένων και οι δρόμοι δόθηκαν στην κυκλοφορία. Ωστόσο, η εικόνα μπορεί να αλλάξει αργότερα

Κλείσιμο

Ερώτηση Πολύδωρα για Κορακοβούνι

Την προστασία του λόφου Κορακοβούνι στον Υμηττό που βρίσκεται από την πλευρά του δήμου Χολαργού, ζητά με ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ Βύρων Πολύδωρας.

Κατά τις έρευνες των αρχαιολόγων από την Β\' εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, έχουν εντοπιστεί λαξευτά ορύγματα που σχετίζονται με αρχαία υδραυλικά έργα.

Επίσης, στην κορυφή του λόφου Κορακοβούνι σώζονται τοίχοι και ενδείξεις κατοίκησης της πρωτοελλαδικής περιόδου, ενώ διακρίνονται ερείπια από κτήρια της βυζαντινής ή της μεταβυζαντινής περιόδου.

Οι αρχαιολόγοι υποστηρίζουν ότι τα υδραυλικά έργα συνδέονται με τον αρχαίο ποταμό Ιλισσό και ήταν σύστημα περισυλλογής υδάτων.

Ο Βύρων Πολύδωρας ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς Πολιτισμού, Εσωτερικών και ΥΠΕΧΩΔΕ να γίνει ο λόφος Κορακοβούνι Χολαργού αρχαιολογικό και οικολογικό πάρκο.

Επιπλέον, τονίζει ότι ο λόφος διεκδικείται από καταπατητές που παρουσιάζουν δήθεν τίτλους ιδιοκτησίας για την συγκεκριμένη περιοχή ενώ εκδηλώνονται συχνά πυρκαγιές.
Πηγή: skai.gr