Επικήρυξη εμπρηστών

Στην επικήρυξη των εμπρηστών προχώρησε η κυβέρνηση.

Προσφέρει από 100 χιλιάδες ευρώ έως ένα εκατομμύριο ευρώ σε όσους δώσουν πληροφορίες, που θα οδηγήσουν στη σύλληψή τους.

Συνεχίζονται οι προσαγωγές και συλλήψεις υπόπτων για τις πυρκαγιές.

Με τη διαδικασία του αυτοφώρου παραπέμπονται για εμπρησμό από αμέλεια τέσσερα άτομα για την φωτιά στη Μεσοράχη Ευβοίας. Η φωτιά προκλήθηκε από σπινθήρα τροχού κοπής μετάλλων σε ανεγειρόμενη οικοδομή. Παραπέμφθηκαν η ιδιοκτήτρια της οικοδομής, ο υπεύθυνος εργασιών και δύο εργάτες.

Δίωξη ασκήθηκε σε 65χρονο για εμπρησμό από πρόθεση και ανθρωποκτονία κατά συρροή στο Οίτυλο Λακωνίας.

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε και η 76χρονη που κατηγορείται για εμπρησμό από αμέλεια στη Ζαχάρω.

Το Σάββατο, δύο 11χρονοι αλλοδαποί συνελήφθησαν στην Καβάλα για φωτιά στη Φωλιά Ελευθερών. Οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο μαζί με τους γονείς τους.

Οι αρχές της Φθιώτιδας αναζητούν νεαρό άτομο που θεωρείται ύποπτο εμπρησμού στο Λίχνο Καστανιάς στην Υπάτη. Κινείται στην περιοχή του δήμου Λιανοκλαδίου με κόκκινο Ι.Χ αυτοκίνητο.

Συνελήφθη σύμφωνα με πληροφορίες ηλεκτρολόγος ο οποίος φέρεται να ευθύνεται για τη φωτιά το πρωί στην Άνω Γλυφάδα. Πραγματοποιούσε εργασίες οξυγονοκόλησης σε ένα από τα παλιά αυτοκίνητα που βρισκόταν σε οικόπεδο.

Στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκεται εμπρηστικός μηχανισμός. Εντοπίστηκε το Σάββατο στον Υμηττό μετά τη μεγάλη πυρκαγιά. Πρόκειται για ένα κουτί το οποίο περιείχε κινητό τηλέφωνο, στουπί και μπαταρία εμποτισμένα με βενζίνη. Σε κοντινή απόσταση βρέθηκε πετσέτα εμποτισμένη με πετρέλαιο.

Για μπαράζ πυρκαγιών στη Φθιώτιδα μίλησε στη διάρκεια ενημέρωσης της πυροσβεστικής, το απόγευμα της Κυριακής ο εκπρόσωπος του σώματος, αρχιπύραρχος Ν. Διαμαντής, μη κρύβοντας την απογοήτευσή του για την δυσάρεστη εξέλιξη της κατάστασης. Δυστυχώς, δεν υπάρχει η βελτίωση που περιμέναμε δήλωσε ο αρχιπύραρχος.
Πηγή: skai.gr