Επεισόδια με μεξικανούς δημοσιογράφους

Δύο διαφορετικά επεισόδια με 6 Μεξικανούς δημοσιογράφους σημειώθηκαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα στο Τατόι και στον Πειραιά. Όλα ξεκίνησαν όταν δημοσιογράφοι εμφανίστηκαν να βιντεοσκοπούν και να φωτογραφίζουν -χωρίς άδεια - χώρους και εγκαταστάσεις υψίστης ασφαλείας. Οι δύο μάλιστα δημοσιογράφοι που εντοπίστηκαν στο χώρο υψίστης ασφαλείας των κρουαζιερόπλοιων, υποστήριξαν ότι κατά την προσαγωγή τους για εξακρίβωση στοιχείων - καθώς δεν είχαν τα διαβατήριά τους - ξυλοκοπήθηκαν από τους λιμενικούς, κάτι το οποίο εμμέσως αρνείται το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.
Σχολιάζοντας το συμβάν ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως, Γιώργος Βουλγαράκης, δήλωσε πως «το διάστημα αυτό υπάρχουν συγκεκριμένα μέτρα και οδηγίες στην τήρηση των κανόνων ασφάλειας και μεγάλη ευαισθητοποίηση από τα όργανα της τάξης».
Για την υπόθεση έχει ζητήσει Ένορκη Διοικητική Εξέταση ο Αρχηγός του Λιμενικού, σημειώνοντας ότι την ώρα που οι έλληνες πολίτες δέχονται αγόγγυστα τους ελέγχους, δεν είναι επιτρεπτή καμία απόκλιση και από κανέναν για τα θέματα ασφάλειας.
Με ανακοίνωσή της η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου εκφράζει τη βαθιά λύπη και τον αποτροπιασμό της για την απρόκλητη κακοποίηση ξένων συναδέλφων. Σημειώνει ότι σέβεται την προσπάθεια για την ασφαλή διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, επισημαίνει όμως πως δε μπορεί να αναιρεί το δικαίωμα των ανταποκριτών στην ενημέρωση και στην επιτόπια έρευνα.
Πηγή: skai.gr