Τέλος στην ένταση στον Πειραιά (video)

Ολοκληρώθηκε η μαζική αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 6 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. 

Με κεντρικό σύνθημα «ο Παύλος ζει τσακίστε τους ναζί» αντιφασιστικές συλλογικότητες, οργανώσεις της αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν αρχικά στην λεωφόρο Παύλου Φύσσα (πρώην Παναγή Τσαλδάρη), μπροστά από το μνημείο του Παύλου Φύσσα και στην συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία μέχρι τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Στην κεφαλή της πορείας βρέθηκε η οικογένεια και οι φίλοι του Παύλου Φύσσα.

Κατά τη διάρκεια της πορείας σημειώθηκε σύγκρουση των αστυνομικών δυνάμεων με ομάδα νεαρών κατά τη διάρκεια της πορείας στη μνήμη του Παύλου Φύσσα.

Η ένταση σημειώθηκε από τις 1:30 και μετά, έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά, με αφορμή την πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα.

Η πορεία που ξεκίνησε από το μνημείο του Παύλου Φύσσα, κατέληξε στο κέντρο του Πειραιά με την ομάδα νεαρών να πετούν φωτοβολίδες, μολότοφ και πέτρες και τις αστυνομικές αρχές να απαντούν με ρίψη δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Στο σημείο είχε διακοπεί η κυκλοφορία και βρίσκονταν τουλάχιστον 3 με 4 διμοιρίες των ΜΑΤ. Η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική. Η ομάδα νεαρών διαλύθηκε προς τα στενά της περιοχής. 

Πηγή: skai.gr