Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Ο καύσωνας επανέρχεται με 40αρια

Πρόκαιρη άνοδος της θερμοκρασίας με το θερμόμετρο να αγγίζει μέχρι και τους 40 βαθμούς Κελσίου, αναμένεται από αύριο Τετάρτη 14 Ιουλίου έως και την Παρασκευή 16 ιουλίου, λόγω των θερμών αέριων μαζών από τις ακτές της βόρειας Αφρικής που κινούνται προς την περιοχή μας, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ). 

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο θα είναι τα ηπειρωτικά και οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στο εσωτερικό της ηπειρωτικής
χώρας και θα κυμανθούν περί τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου. Στις νησιωτικές και παραθαλάσσιες περιοχές οι μέγιστες θερμοκρασίες θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερες.

Ειδικότερα για την Αττική, η θερμοκρασία την Τετάρτη θα φτάσει τους 38 βαθμούς και την Πέμπτη και την Παρασκευή στους 39 βαθμούς Κελσίου.

Η ζέστη θα υποχωρήσει σταδιακά μέσα στο Σαββατοκύριακο(17-07-2021 και 18-07-2021) στις περισσότερες περιοχές και μόνο κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμανθεί περί τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: skai.gr