Ειδική μέριμνα του Δήμου Ιλίου για τα αδέσποτα στη διάρκεια της κακοκαιρίας

Σε συνθήκες ιδιαίτερα δύσκολες και επικίνδυνες, όπως ήταν αυτές που δημιουργήθηκαν από την επέλαση της «Μήδειας», ο Δήμος Ιλίου έστρεψε την προσοχή του και στους τετράποδους «κατοίκους» της πόλης, τα αδέσποτα. Μερίμνησε για την τροφή, το νερό και τη φροντίδα τους και με την αρωγή των φιλόζωων, δημιουργήθηκε μια αλυσίδα προστασίας γύρω τους.

Παράλληλα, όπου παρουσιάστηκε ανάγκη, η επέμβαση ήταν άμεση, όπως στην περίπτωση που με εισαγγελική παραγγελία απαιτήθηκε η απομάκρυνση από οικία ενός ζώου, λόγω έκθεσής του στις ακατάλληλες καιρικές συνθήκες. Το ζώο περιέθαλψαν υπάλληλοι της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου και προσωρινά φιλοξενείται ασφαλές σε σπίτι εργαζόμενης και μέλους της πενταμελούς επιτροπής του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων.

«Σε ακραίες καιρικές συνθήκες, όπως αυτές που ζήσαμε πρόσφατα, οι τετράποδοι φίλοι μας αναζητούν προστασία από το κρύο, προσπαθώντας να επιβιώσουν. Χρειάζονται αγάπη, ζεστασιά και φροντίδα», δήλωσε ο δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος και στη συνέχεια τόνισε: «Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους φιλόζωους του δήμου για την άψογη συνεργασία και την άμεση ανταπόκρισή τους, σε οποιαδήποτε συνθήκη. Επίσης, τους εργαζόμενους στον τομέα Πρασίνου για την ευαισθησία τους, χάρη στην οποία οι επιπτώσεις από την κακοκαιρία ήταν οι μικρότερες δυνατές».

Και ο κ. Ζενέτος κατέληξε λέγοντας: «Η φροντίδα των αδέσποτων ζώων αποτελεί δείγμα πολιτισμού και όσοι περισσότεροι συμμετέχουμε σε αυτήν, τόσο περισσότερο αποδεικνύουμε πως είμαστε μια πόλη που σέβεται τη ζωή σε όλες τις μορφές της».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ