Εγκαίνια τουριστικής έκθεσης

Η επαγγελματική προβολή και διαφήμιση του ελληνικού τουρισμού στις αγορές του εξωτερικού δεν έχει προηγούμενο, ενώ οι κρατικές πρωτοβουλίες για τη διαρκή αναβάθμιση και τη θωράκιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών είναι για πρώτη φορά τόσο ουσιαστικές, σοβαρές και οργανωμένες, επισήμανε η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Φάνη Πάλλη Πετραλιά, εγκαινιάζοντας την πρώτη διεθνή έκθεση Τουρισμού «International Tourism Salon Athens 2006» στο Εκθεσιακό Κέντρο του ΟΛΠ στον Πειραιά.
Η κ. Πετραλιά εξέφρασε την αισιοδοξία της για την πορεία του ελληνικού τουρισμού υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί ήδη την μεγαλύτερη «μηχανή ανάπτυξης» της ελληνικής οικονομίας, προσφέρει εργασία άμεσα ή έμμεσα σε σχεδόν 800.000 εργαζόμενους και συνεισφέρει σχεδόν το 1 στα 5 ευρώ που κυκλοφορούν ετησίως στη χώρα (δηλαδή το 18% του ΑΕΠ).
Η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης επισήμανε επίσης ότι οι νέες τουριστικές επενδύσεις, που εγκρίνονται και ξεκινούν τώρα στο πλαίσιο του αναπτυξιακού νόμου, είναι περισσότερες και μεγαλύτερες συγκριτικά με οποιαδήποτε άλλη εποχή στο παρελθόν. Η Δ` Προγραμματική Περίοδος είναι εκείνη όπου ο τουρισμός έχει το μεγαλύτερο μερίδιο από κάθε άλλη προγραμματική περίοδο στο παρελθόν, τόνισε η κ. Πετραλιά.
Στη διεθνή έκθεση Τουρισμού «International Tourism Salon Athens 2006» που πραγματοποιείται στο Εκθεσιακό Κέντρο του ΟΛΠ, συμμετέχουν περισσότερες από 250 επιχειρήσεις του τουρισμού και αντιπροσωπείες από 30 χώρες του εξωτερικού. H έκθεση, που διοργανώνεται από την Τourism Media Company MACT SA, πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης με την υποστήριξη σχεδόν του συνόλου των τουριστικών φορέων της χώρας.
Ειδικός χώρος διατίθεται για την παρουσίαση και προβολή του χειμερινού τουρισμού και των άλλων μορφών εναλλακτικού τουρισμού, ενώ στη διάρκεια της έκθεσης θα διοργανωθούν μια σειρά από συνέδρια και εκδηλώσεις με θέμα τις τάσεις του τουρισμού στην Ελλάδα και παγκοσμίως.
Η έκθεση θα λειτουργεί την Πέμπτη έως την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου από τις 12:00 - 21:00 και τις υπόλοιπες ημέρες από τις 10:00 - 21:00. Τις δύο πρώτες ημέρες η ITS- Athens θα είναι ανοιχτή για τους επαγγελματίες και το Σαββατοκύριακο και για το κοινό.
Πηγή: ΑΠΕ
Πηγή: skai.gr