Δικάζονται την Τρίτη οι 27

Στην εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών οδηγήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας τα 27 άτομα που συνελήφθησαν την Κυριακή, επειδή πέταξαν μπογιές σε οχήματα που ήταν σταθμευμένα στο πάρκινγκ του Καζίνο της Πάρνηθας.

Εναντίον τους ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για "διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας" και για "διατάραξη κοινής ειρήνης". Επίσης, δύο εκ των 27 συλληφθέντων αντιμετωπίζουν και την κατηγορία της "απείθειας", επειδή αρνήθηκαν να υποβληθούν στη διαδικασία λήψης δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης και οι 27 κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο. Η δίκη τους θα γίνει την Τρίτη και μέχρι τότε και οι 27 θα παραμείνουν κρατούμενοι.

Τρεις από τους 27 κατηγορουμένους έχουν καταγγείλει ότι έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού από αστυνομικούς. Οι καταγγελίες αυτές θα αποτελέσουν ξεχωριστή δικογραφία για την οποία θα διενεργηθεί έρευνα.

Αμέσως μετά την άσκηση της δίωξης σημειώθηκαν επεισόδια έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων μεταξύ ομάδας ατόμων, που είχαν συγκεντρωθεί στο Πρωτοδικείο για να συμπαρασταθούν στους συλληφθέντες και αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν εκεί για την τήρηση της τάξης.
Πηγή: skai.gr