Διασωθέντες Marfin στον ΣΚΑΪ: Φώναζαν «κάψτε τους» - Κατάπινες μαυρίλα…

Πέρασαν 10 χρόνια, αλλά τις δραματικές στιγμές που έζησαν δεν θα τις ξεχάσουν ποτέ. Ο λόγος για τους διασωθέντες του εμπρησμού του κτηρίου της Marfin στην οδό Σταδίου και τις συγκλονιστικές τους μαρτυρίες. Οι επιζήσαντες του εμπρησμού, που μίλησαν στον ΣΚΑΪ, δεν θα ξεχάσουν ποτέ τι τούς συνέβη, όπως δεν θα ξεχάσουν και τους συναδέλφους τους που χάθηκαν. Την Παρασκευή Ζούλια, την 4 μηνών έγκυο Αγγελική Παπαθανασοπούλου και τον Επαμεινώνδα Τσακάλη.


Μαρία Καραγιάννη

«Ήμουν 40 λεπτά πάνω (στο μπαλκόνι) και τουλάχιστον τα 30 ζούσα την επιθανάτιο αγωνία δηλαδή να σκέφτομαι ‘’θα ζήσω; Θα πεθάνω;  Θα έρθει επιτέλους η πυροσβεστική;’’ Ήταν πολύ δύσκολο. Έλεγες ‘’τώρα έχω αναπνοή σε 2 δευτερόλεπτα θα έχω; Κατάπινες καπνό, μαυρίλα… Ήταν πολύ άσχημες οι στιγμές, μας αρρώστησαν αυτές οι στιγμές, εμάς έχουν στιγματιστεί οι ζωές μας, εμείς δεν είμαστε οι ίδιοι άνθρωποι, οι άνθρωποι που ήμασταν πριν από εκείνη την ημέρα. Σήμερα ήταν κάτι που τακτοποίησε λιγάκι τις ψυχές μας, το συναισθηματικό μας κενό» τόνισε η Μαρία Καραγιάννη.  


Αναστασία Χρηστάκη

«Ήταν δραματικές στιγμές, να μην τις ζήσει κανείς σε αυτόν τον κόσμο… Είναι ό,τι χειρότερο μπορείς να φανταστείς και να ακούς τους απέξω να φωνάζουν ‘’κάψτε τους’’»  δήλωσε συγκλονισμένη η Αναστασία Χρηστάκη. 


Αλέξανδρος Νικολόπουλος 

«Ευτυχώς ήμουν στον ημιώροφο και πρόλαβα και κατέβηκα τα σκαλιά που κατέβαινε κι ο Επαμεινώνδας (Τσακάλης) αλλά δυστυχώς ο Επαμεινώνδας  κατέβαινε από τον τρίτο όροφο και δεν πρόλαβε να φτάσει μέχρι το ισόγειο για να βγει έξω… Σας το λέω τώρα κι ανατριχιάζω ήταν τα δευτερόλεπτα στη ζωή μου που δε θα ξεχάσω ποτέ» τόνισε ο κ. Νικολόπουλος.  

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός συνομίλησε με 10χρονη κόρη διασωθείσας. Η γυναίκα τότε ήταν έγκυος όπως και η Αγγελική Παπαθανασοπούλου.
Μετά το τέλος της τελετής, και μακριά από τις κάμερες, ο κ. Μητσοτάκης προσέγγισε το μικρό κορίτσι και τους οικείους των νεκρών και συνομίλησε μαζί τους. 

Πηγή: skai.gr