Διάρρηξη στην Πολεοδομία Αγ. Παρασκευής

Διάρρηξη στο κτήριο των Διευθύνσεων Πολεοδομίας και Ανωνύμων Εταιρειών και Εμπορίου Ανατολικού Τομέα της Νομαρχίας Αθηνών, επί της οδού Μεσογείων 372, στην Αγία Παρασκευή, έγινε, πιθανότατα τα ξημερώματα, ενώ σχετική μήνυση κατά αγνώστων κατατέθηκε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, το οποίο διερευνά την υπόθεση.

Οι δράστες μπήκαν από τον τρίτο όροφο παραβιάζοντας σπάζοντας ένα από τα παράθυρα, σε γραφεία ιδιαίτερα διευθυντών και προϊσταμένων ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο στόχος ήταν κυρίως το τμήμα αυθαιρέτων που ήταν στο δεύτερο όροφο.

Σύμφωνα με τις ως τώρα έρευνες, έχουν διαπιστωθεί μεταξύ των άλλων ζημιών, η ολοκληρωτική καταστροφή του συστήματος συναγερμού, η καταστροφή πορτών, παραθύρων και ντουλαπιών, ενώ ακόμη δεν έχει εξακριβωθεί αν από τα γραφεία των δύο διευθύνσεων έχουν κλαπεί φάκελοι.

Μετά το συμβάν, ο νομάρχης Αθηνών, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε ότι "και η σημερινή διάρρηξη είναι το αποτέλεσμα του παραλογισμού, που για χρόνια έχει επιβληθεί στο δημόσιο. Από το 2004 έχω ζητήσει με επιστολές μου σε όλους τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης, τη φύλαξη των κτηρίων της Νομαρχίας, αλλά οι απαντήσεις που πήρα είναι ότι η Αστυνομία δεν μπορεί να παρέχει ανθρώπινο δυναμικό για τη φύλαξη, παρά μόνον περιπολίες".
Πηγή: skai.gr