Κλείσιμο

Πλήθος κόσμου στην πορεία για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Προσαγωγές και μία σύλληψη - Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις - Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Ρεπορτάζ Μάκης Συνοδινός

Συγκέντρωση στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο καλλιτέχνης Παύλος Φύσσας από μέλη της «Χρυσής Αυγής» πραγματοποίησαν συγγενείς, φίλοι και αντιφασιστικές οργανώσεις στο Κερατσίνι, 10 χρόνια μετά τη δολοφονία που συγκλόνισε τη χώρα. Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 9, έξω από το μετρό της Νίκαιας, δίχως να προκληθούν επεισόδια.

Πριν τη συγκέντρωση, η αστυνομία προχώρησε σε 11 προσαγωγές, εκ των οποίων η μία μετατράπηκε σε σύλληψη.

Συγκέντρωση για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Φύσσα

Συγκέντρωση για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Συγκέντρωση για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Μετά την συγκέντρωση, θα πραγματοποιηθεί πορεία διαμαρτυρίας μέχρι την μάντρα του μπλόκου της Κοκκινιάς. Διευκρινίστηκε πως οι συρμοί θα πραγματοποιούν κανονικά τα δρομολόγιά τους, χωρίς όμως να κάνουν στάση στους συγκεκριμένους σταθμούς.

Ανάλογες κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί σε ολόκληρη τη χώρα, με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από την ημέρα όπου δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας. Ο δρόμος όπου ο καταδικασθείς για τη δολοφονία, Γιώργος Ρουπακιάς, σκότωσε τον καλλιτέχνη, έχει πάρει το όνομα του, και πλέον λέγεται λεωφόρος Παύλου Φύσσα.

Οι αστυνομικοί θα προχωρήσουν σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και θα απαγορευτεί η κυκλοφορία σε κεντρικούς δρόμους, οι οποίοι θα δοθούν ξανά στην κυκλοφορία μετά το πέρας των κινητοποιήσεων.

Πηγή: skai.gr