ΔΕΗ: Η 56χρονη τετραπληγική δεν ήταν δηλωμένη στο Μητρώο Ευάλωτων

Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία των Χανίων από το θάνατο 56χρονης τετραπληγικής που βρισκόταν σε μηχανική υποστήριξη μία ώρα αφότου η ΔΕΗ της έκοψε το ρεύμα, λόγω χρέους 240 ευρώ.

Όπως πάντως ανακοίνωσε η επιχείρηση, η 56χρονη γυναίκα δεν ήταν δηλωμένη στο Μητρώο Ευάλωτων Πελατών, και ιδιαίτερα στην κατηγορία των ατόμων που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης, για τους οποίους η επιχείρηση δεν προβαίνει σε διακοπή ηλεκτροδότησης της οικίας λόγω χρεών.

«Ως εκ τούτου, η Επιχείρηση δεν ήταν και δεν θα μπορούσε να είναι σε θέση να γνωρίζει ότι ο συγκεκριμένος καταναλώτης ήταν μηχανικά υποστηριζόμενος, ώστε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα», σημειώνει η ΔΕΗ.

Τα παιδιά της άτυχης γυναίκας καταγγέλλουν πως η μητέρα τους χρειαζόταν μηχανική υποστήριξη από τρία μηχανήματα όλο το 24ωρο και έφυγε από τη ζωή περίπου μία ώρα μετά τη διακοπή της παροχής ρεύματος.

Στην ανακοίνωση της ΔΕΗ υπενθυμίζεται ότι για την ένταξη στο Μητρώο των Ευάλωτων Πελατών απαιτείται μια απλή αίτηση η οποία μπορεί να υποβληθεί και τηλεφωνικά στη γραμμή εξυπηρέτησης πελατών της ΔΕΗ, 11770.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ