Ένταση μεταξύ ΠΟΕΔΗΝ και αστυνομίας κοντά στο Μαξίμου

Επετράπη τελικά σε πενταμελή επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) να φτάσει στο Μέγαρο Μαξίμου. Αρχικά πάντως η Αστυνομία είχε σχηματίσει φραγμό στην διασταύρωση Λυκείου και Στησιχόρου με αποτέλεσμα να υπάρξουν διαμαρτυρίες από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Μιχάλη Γιαννάκο και ένταση με την αστυνομία.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, ήθελαν να αναρτήσουν και ένα πανό που θα υπενθύμιζε τα όσα έχει πει ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης για τη δημοσιά υγεία, άλλα δεν τους επιτρέπεται να περάσουν το αστυνομικό κλοιό .

«Ο πρωθυπουργός και ο κ. Φλαμπουράρης δεν διαθέτουν ούτε 10 λεπτά να μας συναντήσουν ενώ τα νοσοκομεία καταρρέουν» είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Η Ομοσπονδία κάνει λόγο για κατάρρευση του ΕΣΥ, αναφέροντας ότι για το 2017, οι δημόσιες δαπάνες υγείας «είναι μειωμένες κατά 200 εκ. ευρώ, η επιχορήγηση στα νοσοκομεία παραμένει στα επίπεδα του 2016, ενώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των νοσοκομείων αγγίζουν το 1,8 δισ. ευρώ».

Η Ομοσπονδία κάνει λόγο για «μηδενικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μεγάλες ελλείψεις υγειονομικού, χειρουργικού υλικού, αναλωσίμων, φαρμάκων και για ασυντήρητο ιατρικοτεχνολογικό εξοπλισμό».

Επικαλούμενη στοιχεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), επισημαίνει ότι στην Ελλάδα οι δημόσιες δαπάνες υγείας ανέρχονται στο 5% του ΑΕΠ, ενώ στην Μεγάλη Βρετανία, στην οποία ασκείται κριτική για κατάρρευση του συστήματος υγείας είναι στο 7,7% του ΑΕΠ, στη Γαλλία στο 8,6% και στη Γερμανία στο 9,4% .
Πηγή: skai.gr