Προφυλακιστέος ο συνδικαλιστής ΥΠΕΚΑ για το κύκλωμα λαθρεμπορίου καυσίμων

Προφυλακιστέος κρίθηκε το βράδυ της Κυριακής, μετά την απολογία του, ο υπάλληλος του υπουργείου Περιβάλλοντος και συνδικαλιστής που κατηγορείται για συμμετοχή στο κύκλωμα λαθρεμπορίας καυσίμων.

«[Προφυλακίζομαι] ως μέρος του αίματος που έπρεπε να χυθεί για να πληγούν οι δημόσιοι υπάλληλοι και ο συνδικαλισμός», δήλωσε ο ίδιος ο υπάλληλος μετά την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα.

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι υπόλοιποι έξι κατηγορούμενοι που απολογήθηκαν σήμερα Κυριακή.

Πέντε εξ αυτών αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και εγγυήσεις που κυμαίνονται από 3.000 έως 7.000 ευρώ.

Ο κύκλος των απολογιών αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο Δευτέρα, οπότε και θα εμφανιστούν ενώπιον των Αρχών οι τελευταίοι τρεις εκ των συνολικά 15 συλληφθέντων για την υπόθεση.

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν το Σάββατο ο ιδιοκτήτης της ΕΤΕΚΑ και πρόεδρος της ΠΑΕ Ατρόμητος Γιώργος Σπανός και άλλα τρία άτομα που απολογήθηκαν στον 7ο ανακριτή Πειραιά.

Αντίθετα, ελεύθερη αφέθηκε μία ηλικιωμένη ιδιοκτήτρια πρατηρίου βενζίνης.

Οι κατηγορίες

Οι κατηγορίες που βαρύνουν τους συλληφθέντες, οι οποίοι σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ είχαν διακινήσει στην αγορά 4,5 εκατ. λίτρα λαθραίο πετρέλαιο, είναι η σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, λαθρεμπορία καυσίμων σε βαθμό κακουργήματος, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ενεργητική και παθητική δωροδοκία κατ΄ εξακολούθηση και κατάχρηση εξουσίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι την τελευταία 2ετία ξεπερνούν τα 3.500.000 ευρώ. Έως τώρα έχουν κατασχεθεί 8.000 λίτρα ναυτιλιακού καυσίμου, πέντε βυτιοφόρα οχήματα μεταφοράς καυσίμων και 18.400 ευρώ.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης έχουν αμφισβητήσει έντονα τα εν λόγω στοιχεία.
Πηγή: Δημήτρης Δαμιανός, Newsdesk ΣΚΑΪ