Δικηγόροι Φιλιππίδη: Η φωτογραφία με το διαβατήριο αποδεικνύει πως ήρθε οικειοθελώς

Προθεσμία για να απολογηθεί την Δευτέρα πήρε από τον ανακριτή που χειρίζεται την Υπόθεση των επισφαλών δανειοδοτήσεων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ο Άγγελος Φιλιππίδης που απελάθηκε από τις Τούρκικες Αρχές στην Ελλάδα.

Ο Φιλιππίδης που θα κρατηθεί στη ΓΑΔΑ, λίγο πριν εισέλθει στο ανακριτικό γραφείο επανέλαβε τον ισχυρισμό του ότι δεν απελάθηκε, αλλά επέστρεψε οικειοθελώς στην Ελλάδα μέσα στις λίγες ώρες που ήταν τυπικά ελεύθερος μέχρι να εκτελεστεί το δεύτερο ένταλμα.

Μάλιστα, για να αποδείξει ότι ήρθε οικειοθελώς έδωσε στη δημοσιότητα έγγραφο που υποβλήθηκε στην τούρκικη αστυνομία, στο οποίο εμφανίζεται ο δικηγόρος του να ζητά να γίνουν όλες οι διαδικασίες για να επιστρέψει στην Ελλάδα. Επίσης έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες να μπαίνει στο αεροπλάνο με το διαβατήριο του χωρίς αστυνομική συνοδεία.

Ο Άγγελος Φιλιππίδης, έφτασε στην Αθήνα από την Κωνσταντινούπολη με την πρωινή πτήση των Τούρκικων Αερογραμμών και συνελήφθη στο Αεροδρόμιο.

Όπως προκύπτει από έγγραφη ειδοποίηση που εστάλη λίγο μετά τα μεσάνυχτα (στις 12:10) από τη Ιντερπόλ στην εισαγγελία Εφετών, η Ιντερπόλ ενημέρωνε τις ελληνικές δικαστικές Αρχές πως αναλαμβάνει η ίδια την έλευση Φιλιππίδη στην Ελλάδα.

Στο μεταξύ, αυτή την ώρα εκδικάζεται σε Ειρηνοδικείο του Λονδίνου η προσφυγή του ζεύγους Γριβέα κατά του αιτήματος έκδοσης του στην Ελλάδα.

Το ζεύγος Γριβέα, που είχε πάρει 17 εκατομμύρια ευρώ σε δάνεια από το ΤΤ, είναι ελεύθερο στη Βρετανία με περιοριστικούς όρους.
Πηγή: Δημήτρης Δαμιανός, Δημήτρης Καραστεφανής, Newsdesk ΣΚΑΪ