Απεργία ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ: Οι κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη

Οι κινητοποιήσεις αναλυτικότερα ΕΔΩ

Χωρίς αστική συγκοινωνία μένει από το πρωί η Θεσσαλονίκη, καθώς οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ συμμετέχουν στην 24ωρη γενική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Ο Οργανισμός πραγματοποιεί δρομολόγια μόνο με προσωπικό ασφαλείας. Λόγω της απεργίας, δημιουργήθηκαν από το πρωί κυκλοφοριακά προβλήματα σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, καθώς αρκετοί ήταν οι Θεσσαλονικείς που υποχρεώθηκαν να μετακινηθούν με τα Ι.Χ. αυτοκίνητά τους. Στο μεταξύ, έκλεισαν οι δρόμοι στο κέντρο της πόλης εξαιτίας των τριών προγραμματισμένων απεργιακών συγκεντρώσεων.

Η πρώτη πραγματοποιείται αυτή την ώρα μπροστά από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Στην συγκέντρωση θα συμμετάσχουν και εργαζόμενοι του ψυχιατρικού νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, όπως και εκπαιδευτικοί οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν προσυγκέντρωση στην πλατεία Αγίας Σοφίας. Προσυγκέντρωση, στις 10 το πρωί, στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσουν οι σχολικοί φύλακες.

Η δεύτερη συγκέντρωση πραγματοποιείται αυτή την ώρα από το ΠΑΜΕ στο άγαλμα του Βενιζέλου. Αυτή την ώρα πραγματοποιείται στην Καμάρα και συγκέντρωση πρωτοβάθμιων σωματείων. Σε αυτήν θα συμμετάσχουν και οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ.
Πηγή: skai.gr